Elon Musk, Twitter’da doğrulanmış hesapların ücretini açıkladı

Sosyal medya platformu Twitter'ın sahibi Elon Musk onaylanmış hesapların ayda 8 dolar ödeme yapması gerektiğini açıkladı.

İş insanı ve Twitter‘ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter’da doğrulanmış hesaplar için kullanıcıların aylık ne kadar ücret vermesi gerektiğini açıkladı. Daha önce kullanıcıların 20 dolar ödemesi gerektiğini açıklayan Musk’ın bu karardan vazgeçerek üyelik ücretini 8 dolar‘a düşürdüğü açıklandı.

Son günlerde oldukça çalkantılı bir süreçten geçen Twitter, Elon Musk etkisiyle gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Uzun süren anlaşma süreci, anlaşmanın tamamlanmasının ardından üst düzey yöneticilerin çoğunun kovulmasından sonra büyük etki yaratan bir diğer konu da mavi tik alan hesaplardan ücret alınması oldu.

Doğrulanmış hesaplara odaklanan iş insanı, bunu bir abonelik sistemine dönüştürerek hesaplarını doğrulayan ve mavi tik alan herkesten ilk etapta 20 dolar talep etti. Alınan bu karar sonrasında birçok kullanıcıdan oldukça büyük tepkiler geldi. Konuyla alakalı Elon Musk, Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamada doğrulanmış hesaba sahip olmak isteyenlerin aylık 8 dolar ödemesi gerektiğini belirtti. Mavi tik alan hesaplar, bir dizi yeni özelliklere de sahip olacak. Doğrulanmış hesaplara sahip olan kişiler, arama sonuçlarında tag’lendiği içeriklerde ve yanıtlarda diğer kullanıcılara nazaran daha önde görünüp standardın ötesinde daha uzun videolar ve daha uzun sesler paylaşabilecekler. Flood şeklinde yaptığı uzun açıklamanın devamında da 8 dolar olan doğrulama ücretinin ülkelere göre farklılık göstereceğini de açıkladı. Bu açıklamaya göre fiyatlandırmanın ülkemizde daha farklı olacağı tahmin ediliyor.

Twitter Blue aboneliğinin yerine geçeceği düşünülen bu sistemde reklamların da diğer kullanıcılara oranla daha az görüleceği açıklandı. Abonelik sisteminin tüm detayları paylaşılmış gibi görünse de Elon Musk’ın ilerleyen günlerde yine bir değişiklik yapma ihtimali bulunuyor.

Güncel İçerikler