Elon Musk, Twitter’da onaylanmış hesapları ücretli hale getirmeyi planlıyor

İş insanı Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra doğrulanmış hesapları ücretli hale getirmeye hazırlanıyor.

Popüler sosyal medya platformu Twitter, iş insanı Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra gerek yönetim kısmında gerekse uygulama içerisinde değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre platformda mavi tik alan yani doğrulanmış hesaba sahip olan herkes aylık belirli bir ücret ödemek zorunda kalabilme ihtimali bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta Elon Musk, oldukça uzun süredir anlaşmak için çalışmalar yaptığı Twitter’ı satın aldı. Satın alım sonrasında birçok üst düzey çalışanı işten çıkaran iş insanının platformda yapacağı değişiklikler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Daha önce 4.99 dolar’a kullanıcılara sunulan abonelik modeli Twitter Blue, revize edilerek daha kapsamlı ve daha pahalı bir şekilde geliyor.

Twitter Blue aboneliğinin yeni sürümü, bazı yayıncılardan gelen reklamsız içerikleri görüntülemenin ve uygulamada farklı bir renkli ana ekran simgesi gibi başka değişiklikler yapmanın bir yolu olarak neredeyse bir yıl önce geniş çapta piyasaya sürüldü. Yenilenen Blue abonelik sistemiyle beraber birbirinden farklı özellikler de eklenecek. Bu özellikler arasında mavi tik alarak doğrulanmış hesaba sahip olmak da bulunuyor.

Elon Musk, Twitter’ı satın almadan önce platformun doğrulama ve botları yönetme şeklini yenilemek istediğini açıkça belirtti. Pazar günü attığı tweet’te, “Tüm doğrulama süreci şu anda yenileniyor.” dedi.

Twitter şu anda yeni Twitter Blue aboneliği için 19.99 dolar ücretlendirme yapmayı planlıyor. Geçerli plana göre, doğrulanmış kullanıcıların abone olmaları veya mavi tik alarak onaylı hesaba sahip olmak için 90 günleri bulunuyor.

 

Güncel İçerikler