Twitter Blue aboneleri, 10 bin karaktere sahip tweet’ler atabilecek

Twitter, Blue abonelerinin 10.000 karakterlik tweet'ler atmasına izin verecek yeni bir özellik tanıttı. Bu özellikle beraber Twitter, kalın ve italik metin biçimlendirme desteğini de platforma ekledi.

Twitter, Blue abonelerinin 10.000 karakterlik tweet’ler atmasına izin verecek yeni bir özellik tanıttı. Bu özellikle beraber Twitter, kalın ve italik metin biçimlendirme desteğini de platforma ekledi.

Şubat ayında sosyal ağ, Blue aboneleri için 4.000 karakter uzunluğunda tweet’ler sunarak insanları başlıklar yerine daha uzun gönderiler yayınlamaya teşvik etti. Şirketin uzun biçimli yazmaya yönelik çalışmaları, Elon Musk’ın yaratıcılardan para kazanma araçlarını tanıttığı bir zamanda geliyor.

Twitter‘ın açıklaması şu şekilde:

“Twitter’da yazma ve okuma deneyiminde iyileştirmeler yapıyoruz! Bugünden itibaren Twitter, kalın ve italik metin biçimlendirmesiyle birlikte 10.000 karaktere kadar Tweet‘leri destekliyor.

Bu yeni özelliklere erişmek için Twitter Blue’ya kaydolun ve doğrudan Twitter’da gelir elde etmek için hesabınızdaki Abonelikleri etkinleştirmek için başvurun. Bugün uygulamak için ayarlarda “Para Kazanma”ya dokunun.”

Geçtiğimiz günlerde Musk, içerik üreticilerinin para kazanmak için başvurabileceklerini ve kullanıcılara abonelik modelleri sunabileceklerini duyurdu. Önümüzdeki 12 ay boyunca Twitter, Apple veya Google’a %30’luk kesintilerini ödedikten sonra tüm parayı içerik üreticilerine verecek. Apple/Google vergisi %15’e düşecek ve sosyal medya şirketi içerik oluşturuculardan küçük bir ücret alacak. İçerik üreticileri, aboneliklerden 3, 5 ve 10 dolar ücret alabiliyor.

Bu özellikler, şirketin 2021 yılında tanıttığı Super Follows programının yeniden markalaşarak Subscriptions’a yani Aboneliklere evrilmesinin ardından geliyor. Musk, yeni bir araç gibi görünmesini sağlamak için metin biçimlendirme ve daha uzun videolar gibi birkaç özellik ekledi.

Twitter, Blue kullanıcıları için karakter tweet sınırını artırarak ve “saatlerce uzun videolar” yayınlamalarına izin vererek içerik üreticilere abonelerini meşgul etmeleri için daha fazla yol sunuyor. Super Follows için beklenen tepkiyi alamayan şirket bu yeni yolla istediğini elde edebilecek gibi görünüyor.

Güncel İçerikler