Twitter, Twitter Blue abonesi olmayan hesapların mavi tiklerini 1 Nisan’da kaldıracak

Twitter, Twitter Blue abonesi olmayıp eski mavi tik yani onay işaretine sahip olan kişiler için son tarihin 1 Nisan olduğunu açıkladı. 1 Nisan'a kadar abonelik satın almayan kişiler mavi tik'e veda edecek. 

Twitter, Twitter Blue abonesi olmayıp eski mavi tik yani onay işaretine sahip olan kişiler için son tarihin 1 Nisan olduğunu açıkladı. 1 Nisan’a kadar abonelik satın almayan kişiler mavi tik’e veda edecek.

Twitter‘ın abonelik modelini satın almayan kişilerin mavi tik’ini kaldırmak istediği uzun zamandır biliniyor. Twitter Blue’nun Kasım 2022’de ilk kez kullanıma sunulmasından kısa bir süre sonra şirketin patronu Elon Musk, şirketin Twitter Blue abonesi olmayan kişilerden mavi tik yani onay işaretini önümüzdeki aylarda kaldıracağını söyledi.

Resmi kanallardan yapılan açıklamaya göre eski onaylı kullanıcıların mavi tiklerini kaybetme zamanı geldi gibi görünüyor. Twitter, “1 Nisan’da, eski doğrulanmış programımızı sonlandırmaya ve eski doğrulanmış onay işaretlerini kaldırmaya başlayacağız.” açıklamasını yaptı.

Twitter, bir onay işareti satın almanın kullanıcılara ana sayfasında daha az reklam, mention’larda öncelikli sıralama, yer imi klasörleri ve uzun tweet’ler oluşturma, tweet’leri düzenleme ve tweet’leri geri alma gibi yalnızca abonelere özel özelliklere erişim sağlıyor.

Şirketin aldığı karar doğrultusunda doğrulanmış onay işaretlerini bir kerede mi yoksa toplu olarak mı kaldırmayı planladığı henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler