Twitter Blue aboneliği olmayanların mavi tikleri 20 Nisan’da kaldırılacak

Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra birçok hizmeti ücretli olarak sunan Twitter, Twitter Blue abonesi olmayıp mavi tike sahip olan kişiler için onay işaretinin kaldırılacacağı son tarihi paylaştı. 20 Nisan'a kadar Twitter Blue abonesi olmayan kişilerin hesabından mavi tikler kaldırılacak. 

Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra birçok hizmeti ücretli olarak sunan Twitter, Twitter Blue abonesi olmayıp mavi tike sahip olan kişiler ve kurumlar için onay işaretinin kaldırılacacağı son tarihi paylaştı. 20 Nisan’a kadar Twitter Blue abonesi olmayan kişilerin hesabından mavi tikler kaldırılacak.

Musk, Twitter Spaces oturumunda BBC’ye bir röportaj verdi. Doğrulama işaretlerinin kaldırılmasının dezenformasyon yayılımını nasıl etkileyeceği sorulduğunda Musk:

“Medyanın yanlış bilgilendirmeyi medyanın kabul etmek istediğinden çok daha fazla yönlendirdiğini düşünüyorum” dedi.

İlk olarak 1 Nisan tarihinde onaylı hesapların Twitter Blue abonesi olmadığı takdirde kaldırılacağını açıklayan iş insanı, bu tarihte herhangi bir yaptırım uygulamadı. Adeta şaka yapmış gibi bir sonuca ulaşan Musk, yeni tarihi 20 Nisan olarak belirledi. Bu tarihte onay işaretlerinin kaldırılıp kaldırılmayacağı oldukça merak ediliyor.

Twitter, platformundaki “Sana Özel” kısmını sadece Twitter Blue kullanıcılarına sunacağını açıklamıştı. Bu çalışmayla beraber Twitter Blue’ya sahip olan kişilerin ayrıcalıklı, olmayanların ise daha fazla reklama ve daha az içeriğe maruz kaldığı yeni bir düzen ortaya çıkıyor.

Twitter patronu Elon Musk, sosyal medya platformunun 15 Nisan’dan itibaren Sana Özel’in tavsiyelerinde yalnızca doğrulanmış hesaplardan gelen tweetleri görüntüleyeceğini duyurdu. 3 gün sonra sadece Twitter Blue aboneleri için aktif edileceği söylenen bu özellik için de nasıl bir yol izleneceği henüz bilinmiyor.

İş insanı, işletmeleri ve medya markalarını ayda 1.000 dolara mal olan kurumsal doğrulama için ödeme yapmaya zorluyor. Yayın parasını ödemeyi reddettikten sonra New York Times’ın doğrulama işaretini elinden aldı. NYT dışında Washington Post ve Politico gibi diğer yayınlar da doğrulama için herhangi bir ücret ödemeyeceklerini söylediler.

Güncel İçerikler