Elon Musk, uzun sürecin ardından Twitter’ı satın almaya hazırlanıyor

İş insanı Elon Musk, 14 Nisan'da satın almaya hazırlandığı popüler sosyal medya platformu Twitter'ı uzun süren görüşmeler sonucunda bu sefer satın alacak gibi görünüyor.

Tesla, SpaceX, Starlink ve Neuralink gibi şirketlerin sahibi Elon Musk, popüler sosyal medya platformu Twitter‘ı satın almak için yaptığı çalışmalarda mutlu sona varacak gibi görünüyor. Musk’ın elinde bir lavaboyla Twitter binasına giriş yaptığı gündemde önemli yer edindi.

Elon Musk’ın hali hazırda %9,2’lik Twitter hissesi bulunuyordu. 14 Nisan’da SEC tarafına yapılan bildirimde iş insanı, Twitter’ın tamamını almak istediğini belirtti. 25 Nisan tarihinde ise satın alma konusunda anlaşma sağlandığı açıklansa bu anlaşma bir türlü tamamlanamadı. Elon Musk, platformda bulunan sahte ve bot hesapların gerçek hesapların %5’inden daha az olması gerektiğini söyledi. Bu gelişmenin ardından iş insanı, 8 Temmuz tarihinde Twitter’ın anlaşma detaylarına uymadığını gerekçe göstererek anlaşmayı feshettiğini duyurdu.

İlerleyen süreçte Twitter’a tekrardan talip olan Musk, görüşmeleri sürdürerek istediğini alacak gibi görünüyor. Twitter’ı satın almak ve bunun için yeterli fonu sağlamak için iş insanının buna yardımcı olacak bankalarla görüşmeler yaptığı ve sürecin olumlu yönde gittiği ortaya çıktı. Görüşmeler sonucunda 13 milyar Dolar ile beraber anlaşmanın son aşamaya geldiği ve resmi açıklamaların önümüzdeki günlerde yapılacağı tahmin ediliyor.

Elinde lavaboyla Twitter binasına giriş yapan Musk, o anları “Twitter HQ’ya giriş. Bunun içeri girmesine izin verin” açıklamasıyla Twitter’da paylaştı.

Anlaşmayla ilgili haberlerin ortaya çıkmasıyla beraber Twitter hisselerinde de hareketlilik yaşandı. Haber sonrasında Twitter hisseleri 53,18 Dolar’a yükselerek ilk anlaşma bedeli olan 54,20 Dolar’a bir adım daha yaklaştı. Twitter’ın satın alınma sürecinin tamamlanmasıyla beraber Elon Musk’ın sosyal medya platformunda nasıl değişiklikler yapacağı merakla bekleniyor.

Güncel İçerikler