Elon Musk, Twitter’da makale yayınlayanların içerik başına ücret kazanacağını açıkladı

Twitter, Mayıs ayında medya yayıncılarının kullanıcılardan makale başına ücret almasına olanak tanıyan yeni bir özellik sunmaya hazırlanıyor. Twitter CEO'su Elon Musk, yayıncıların tam abonelik satın almak yerine bir kerelik bir ücret karşılığında makalelerine erişim sunmasını sağlayacaklarını açıkladı. 

Popüler sosyal medya platformu Twitter, Mayıs ayında medya yayıncılarının kullanıcılardan makale başına ücret almasına olanak tanıyan yeni bir özellik sunmaya hazırlanıyor. Twitter CEO’su Elon Musk, yayıncıların tam abonelik satın almak yerine bir kerelik bir ücret karşılığında makalelerine erişim sunmasını sağlayacaklarını açıkladı. 

Twitter’ın her işlemdeki komisyon yüzdesi, lansman tarihi ve medya kuruluşlarının katılmak için karşılaması gereken kriterler dahil olmak üzere yeni özellikle ilgili ayrıntılar henüz bilinmiyor. Ancak Musk’ın duyurusu, teknoloji endüstrisinde heyecan yarattı ve birçok kişi bu yeni özelliğin medya yayıncılığının geleceği üzerindeki potansiyel etkisi hakkında orata iddialar attı.

Bu özelliğin okuyucular ve yayıncılar için bir “kazan-kazan” olması bekleniyor. Okuyucular, ilginç buldukları makaleler için ara sıra ödeme yapma esnekliğine sahip olurken, yayıncılar makalelerden tek tek gelir elde ediyor.

Twitter’ın bu hamlesi, ABD eski başkanı Donald Trump’ın hesabının geri alınması, Twitter Blue programının kullanıma sunulması ve doğrulama programının yakın zamanda kaldırılması da dahil olmak üzere sosyal medya platformunu çevreleyen bir dizi tartışmanın devamı niteliğinide oluyor. Bu zamana dek Elon Musk’ın platformun kazancına yönelik aldığı kararların aksine bu yeni özellik, kullanıcıların da platform üzerinden para kazanmasına yardımcı oluyor. 

Yayıncılar için alternatif bir gelir kaynağı sunduğu ve okuyucular için platformun tekliflerini geliştirdiğinden makale başına ücretlendirmenin getirilmesi, Twitter ve medya şirketlerine yönelik oldukça önemli bir gelişme olarak görülüyor. Özelliğin ne zaman aktif hale getirileceği hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Güncel İçerikler