Twitter’ın tepe şirket X Corp. işe alım platformu Laskie’yi satın aldı

2023 yılında Elon Musk'ın kurduğu ve Twitter'ın tepe şirketi konumunda bulunan X Corp. ilk satın alımını gerçekleştirdi. Şirket, işe alım platformu Laskie'yi satın aldı.

2023 yılında Elon Musk‘ın kurduğu ve Twitter‘ın tepe şirketi konumunda bulunan X Corp. ilk satın alımını gerçekleştirdi. Şirket, işe alım platformu Laskie‘yi satın aldı.

Kısa süre önce şirketin reklamverenler nezdindeki itibarını artırmak için görevini bırakarak bir CEO atayan Musk, Twitter’ı finansal hizmetler de dahil olmak üzere yeni kullanıcıları cezbetmek için çeşitli özelliklere sahip bir “superapp” e dönüştürmeyi planladığını söyledi.

Laskie, üyelik oluşturan kişilerden toplanan verilere, bir işverenin ihtiyaçlarına ve iş tanımlarına dayalı olarak bilgi teknolojisi için iş arayanlarla işverenler arasında bağlantı kurulmasına yardımcı oluyordu. Bu sayede işverenler ve iş arayanlar arasında adeta bir köprü görevi görerek kalifiye kişilerle iş arayan şirketleri bir araya getiriyor.

Şu an itibariyle, web sitesini ziyaret ettiğinizde “Laskie platformu artık kullanılamıyor” şeklinde bir mesaj çıkıyor. Elon Musk’ın platformu, Twitter’a mı entegre edeceği yoksa bağımsız olarak farklı bir uygulama olarak ele alacağı henüz bilinmiyor.

Twitter’ın tepe şirketi X Corp. tarafından satın alınan Laskie, 6 milyon dolar yatırım alarak sağlam adımlarla ilerledi. Twitter’ın Laskie’yi ne kadara satın aldığı henüz bilinmiyor. Ortaya çıkan iddialara göre platform için yapılan ödemenin nakit ve hisse senedi aracılığıyla yapılacağı paylaşıldı.

Güncel İçerikler