Elon Musk, Twitter CEO’luğundan ayrılacağını açıkladı

SpaceX, Tesla ve Neuralink gibi şirketlerin sahibi olan Elon Musk, Twitter CEO'luğunu bırakamaya hazırlanıyor. İş insanının yaptığı açıklamada yerine geçecek olan kişinin 6 hafta içerisinde belli olacağını duyurdu.

SpaceX, Tesla ve Neuralink gibi şirketlerin sahibi olan Elon Musk, Twitter CEO’luğunu bırakamaya hazırlanıyor. İş insanının yaptığı açıklamada yerine geçecek olan kişinin 6 hafta içerisinde belli olacağını duyurdu.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için uzun süre uğraştığını hepimiz biliyoruz. Satın alım sonrasında şirket kararlarıyla oldukça ses getiren Musk, Twitter kullanıcılarının tepkisini de çekmeyi başardı. Twitter Blue ile mavi tikleri ücretli hale getirerek buradan da ek gelir elde etti. Yerine uzun süredir CEO baktığını açıklayıp önceden bizlere haber verse de herhangi bir gelişme olmaması sebebiyle bu karar unutulmuştu. İş insanının yaptığı son açıklama, koltuğu gerçekten devredeceğini bizlere gösteriyor.

Yeni CEO’nun kimliği resmi olarak açıklanmasa da Musk, bu pozisyon için bir yönetici tuttuğunu açıkladı. İcra başkanı ve teknik direktör olarak yeni rollerine geçiş yaparken, NBCUniversal’dan bir reklamcılık yöneticisi olan Linda Yaccarino‘nun Twitter’a liderlik etmek için önde gelen bir aday olarak ortaya çıkmasıyla ilgili spekülasyonlar ortaya çıktı.

Wall Street Journal, reklam etkinliğini ölçmek için gelişmiş yöntemler bulma konusundaki güçlü savunuculuğuyla tanınan Linda Yaccarino’nun Twitter CEO’su rolünü üstlenmek için görüşmelerde bulunduğunu bildirdi. Yaccarino, geçmişte Musk’a olan hayranlığını göstermişti ve reklam endüstrisi etkinliklerinde ortak görünümleri, potansiyel iş birlikleri hakkında spekülasyonları artırdı.

Konuyla ilgili Elon Musk’ın açıklaması şu şekilde:

X/Twitter için yeni bir CEO’mun olduğunu duyurmaktan heyecan duyuyorum. Yaklaşık 6 hafta içinde göreve başlayacak. Benim rolüm, ürün, yazılım ve sistem operasyonlarını denetleyen icra kurulu başkanı ve CTO olarak değişecek.

Musk’ın şu ana kadar Twitter’daki görev süresi, oldukça zorluydu. 44 milyar dolarlık yatırımını kurtarmak için çaresiz kalmamak için önlemler alırken, Musk’ın cesur eylemleri arasında çalışanların çoğunu işten çıkarmak da yer alıyordu. Alınan kararlar, bazı reklamverenlerin platformdan uzaklaşmasına da neden oldu.

Elon Musk artık CEO pozisyonunda olmasa da Twitter’ın teknolojik yönleri üzerindeki önemli etkisi devam edecek. Yeni CEO’nun seçim sürecine dahil olması, şirketin stratejik yönünün nispeten değişmeden kalabileceğini gösteriyor. Mavi tik sisteminin ücretli hale getirilmesi ilk başta eleştirilse de rakip şirketlerin de dikkatini çekti. Meta da ücretli abonelik modeli geliştirdi.

Twitter’ın yeni CEO’su hakkında daha fazla bilgi için bizleri takipte kalın.

Güncel İçerikler