Elon Musk, popüler sosyal medya platformu Twitter’ı satın aldığını açıkladı

Tesla, SpaceX, Starlink ve Neuralink gibi şirketlerin sahibi Elon Musk, popüler sosyal medya platformu Twitter'ı resmen satın aldı.

İş insanı Elon Musk, uzun zamandır çaba sarf ettiği Twitter için mutlu sona ulaştı. Yapılan anlaşmayla beraber Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk oldu.

Geçtiğimiz gün bahsettiğimiz haberde, iş insanının Twitter binasına bir lavabo ile giriş yaptığı ve anlaşma için daha öncesinde finansman için banka yetkilileriyle toplantılar yaptığı biliniyordu. Aylarca süren yasal süreçler sonucunda Twitter, TeslaSpaceXStarlink ve Neuralink gibi şirketlerin sahibi Elon Musk‘a geçti.

Musk’ın Twitter’da yaptığı ilk iş oldukça ses getiren bir hareket oldu. Twitter CEO’su Parag Agrawal, Finans Direktörü Ned Segal ve diğer üst düzey yöneticilerden bazıları yeni patronun kararıyla kovuldu. Şirketin yeni sahibi, San Francisco merkezinde çalışanlarla buluştuğu yerde vakit geçirdi. Ayrıca platformun altyapısını değerlendirmek için Musk’ın yanında bazı Tesla mühendisleri de bulundu.

Twitter’ı satın almasının ardından Elon Musk, sahibi olduğu platformda bir açıklama yaptı.

Daha önce Twitter’ı satın almak isteyen iş insanı, bot hesaplar yüzünden bu kararından vazgeçmişti ve ilerleyen zamanlarda bu süreç mahkemeye kadar uzanmıştı. İlerleyen süreçte ise Twitter’a yaptığı baskılarla beraber tekrardan satın almaya karar veren Elon Musk bu sefer de olumlu bir tavırla şirketle görüşmelere devam etti. İki tarafın da iyi iletişim sağlamasıyla beraber Twitter’ın Musk yönetimine geçmesi için herhangi bir engel kalmadı.

Uzun süren bu satın alma süreci doğrultusunda Twitter’ın yeni patronu, üst düzey yöneticileri kovarak dikkatleri hemen üzerine çekti. Popüler sosyal medya platformu içerisinde ne gibi değişiklerin yapılacağı oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler