WePlay Ventures, 2021 yılında 11 oyun stüdyosuna yatırım yaptı

Türkiye’nin oyun sektörü odaklı yatırım şirketi WePlay Ventures 2021 yılında Mobil, PC ve Konsol platformları için oyun geliştiren girişimlere yatırım yaparak portföyünü 11’e çıkardı.

2020 yılının 3. çeyreğinde faaliyetlerine başlayan Türkiye’nin ilk oyun sektörü odaklı yatırım şirketi WePlay Ventures, 2021 yılının özetini paylaştı. Oyun ve Startup sektörlerinde tecrübeli ekibi ile erken aşama oyun girişimlerini destekleyen WePlay Ventures, 2021 yılında yaptığı 8 yeni yatırım ile portföyünü 11 stüdyoya çıkardı. 2022 yılında yatırım alanını Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesinde genişleterek, bu bölgedeki lider yatırım şirketi olmayı hedefliyor.

Hedef pazar: Doğu Avrupa ve Orta Asya

2020 yılında faaliyetlerine başlayarak Türkiye’nin ilk oyun odaklı yatırım şirketi unvanına sahip olan WePlay Ventures, 2021 yılını geride bırakırken yakaladığı başarılı ivmeyi sürdürmeye devam ediyor. 1 yıl içerisinde 1530’dan fazla oyun girişimini inceleyerek 600’dan fazla stüdyo ile görüşme yapan yatırım şirketi, 2021 yılında yapmış olduğu 8 yeni yatırım ile portföyünü 11 stüdyoya çıkarmayı başardı.

Yatırım alan oyun stüdyoları

WePlay Ventures, portföyünü Mobil, PC ve Konsol platformlarında dengeli bir şekilde dağıtmayı hedeflediklerini ve şu ana kadar yapmış olduğu yatırımların yüzde 60’ının Mobil yüzde 40’ının ise PC ve Konsol platformlarına oyun geliştiren stüdyolardan oluştuğunu açıkladı. 2022 yılı itibariyle faaliyet alanını Doğu Avrupa ve Orta Asya’yı kapsayacak şekilde genişleten WePlay Ventures, Türkiye oyun sektörünün göstermiş olduğu başarıyı bu bölgedeki diğer ekosistemlere de aktarmayı amaçlıyor. Bölgedeki oyun stüdyolarından kuluçka merkezlerine kadar sektörün farklı paydaşlarını destekleyecek olan WePlay Ventures, bu bölgede yeni oyun ekosistemleri yaratarak bölgenin lider yatırım şirketi olmayı hedefliyor.

WePlay Ventures stratejik desteği ile yatırımlarına değer katmaya devam ediyor.

Yatırımlarını Akıllı Sermaye Modeli ile gerçekleştiren WePlay Ventures, yatırımcısı olduğu girişimlere finansal desteğin yanı sıra stratejik olarak da birçok destek sunuyor. Kendilerini bir takım arkadaşı gibi konumlandırarak oyun stüdyolarına erken aşamadan itibaren strateji, finans ve iş geliştirme gibi konularda destek olarak çok daha hızlı büyümelerini ve küresel oyun pazarının önemli oyuncularından biri haline gelmelerine olanak sağlıyor. Bu doğrultuda WePlay Ventures’ın yatırım gerçekleştirdiği oyun stüdyoları, 1 yıl içerisinde 4 kattan fazla büyüyerek toplam değerlemelerini 74 Milyon dolara çıkarmayı başardı. Bünyesinde 190’tan fazla ekip arkadaşı bulunduran oyun stüdyoları, bu süre içerisinde 11 tanesi PC ve Konsol olmak üzere toplamda 220’den fazla oyun geliştirdi.

Güncel İçerikler