Metaverse için oyun teknolojileri geliştiren Abrakadabra Games, 5 milyon dolar değerleme üzerinden WePlay Ventures’dan yatırım aldı

Metaverse için oyunlaştırma teknolojileri geliştiren Abrakadabra Games, ilk yatırımını WePlay Ventures’dan aldı.

Mehmet Tokgöz tarafından kurulan Abrakadabra Games, WePlay Ventures’dan 5 Milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Kullanıcıların herhangi bir videoyu saniyeler içerisinde oyunlaştırmasını sağlayan patentli “Vieverse” platformunu canlıya almaya hazırlanan Abrakadabra, bu yatırımla birlikte ekibini büyüterek globalde başarı hedefliyor.

Abrakadabra Games, oynanabilir videoların Youtube’u olmayı hedefliyor!

Metaverse için oyun teknolojileri geliştirmek amacıyla yola çıkan Abrakadabra Games, 2 yıllık AR-GE süreci sonunda Unıted States Patent and Trademark Office (USPTO) tarafından patentlenen Vieverse platformunun geliştirmelerini tamamlayarak kullanıcıların deneyimine sunmaya hazırlanıyor.

Abrakadabra Games tarafından geliştirilen Vieverse platformu ile kullanıcılar herhangi bir videoyu saniyeler içerisinde oynanabilir oyunlar haline getirebilecek. Kapalı beta testini tamamlayan ve kısa süre içerisinde tüm kullanıcıların deneyimine sunulacak olan Vieverse platformu, kullanıcılara yüksek çözünürlükteki videolarını herhangi bir yazılım ve tasarım bilgisine ihtiyaç duymadan oyunlaştırabilmesine olanak sağlıyor. Abrakadabra Games, Vieverse platformunun kullanıcılara sunduğu benzersiz deneyim ile oynanabilir videoların Youtube’u olmasını hedefliyor. Ayrıca Abrakadabra Games çıkaracakları Abrakadabra Token ile kullanıcıların Play-to earn, Watch-to earn ve Create-to earn gibi farklı modellerle gelir elde etmesine olanak sağlayacak.

“Eşi benzeri olmayan bir oyunlaştırma teknolojisi ve vizyon ile karşılaştık.”

Web3 ve Blockchain altyapısı ile dünyanın ciddi bir dönüşüm yaşacağının altını çizen Abrakadabra Games Kurucusu Mehmet Tokgöz; “Klasik sosyal medyalar eski dünyanın kısır sistemlerine sıkışarak dönüşen dünyanın gerekliliklerini yakalamakta büyük güçlük çekiyorlar. Blockchain ise varolan sistemde kültürel ve coğrafi olarak ayrı toplum bireylerinin beraber kendi ekonomilerini inşa etmelerine olanak sağlıyor. Vieverse’te her türlü yaratıcı birey kendi Gerçek Video, 2D animasyon, 3D animasyon gibi çalışmalarını doğru video logic algoritmasıyla çok değerli bir hale dönüştürebiliyor.

Vieverse’te hedefimiz yaratıcı ve üretici her yaştan ve her kültürden kullanıcının beraber üretip ve eğlenirken ciddi paralar da kazanabilecekleri dev bir blockchain video oyun medya platformu kurmak. Yolculuğumuzu başlatan ortağım İrtek Uraz’a, 7 senedir bize her aşamada destek olan kadim ortağım Orçun Oğuz’a ve yaratıcı deha Emre Çelikdelen’e sonsuz teşekkür ediyorum. Ek olarak uzun süredir sürdürdüğümüz bu yolculuğumuızda WePlay Ventures ekibi kadar samimi, mantıklı ve geliştirici bir ekip ile hiç tanışmamıştık.

Kendilerine candan teşekkürlerimi iletiyorum.” şeklinde görüşlerini dile getirdi. WePlay Ventures Yönetici Ortağı Bora Koçyiğit ise “Abrakadabra Games ekibiyle tanıştığımızda eşi benzeri olmayan bir oyunlaştırma teknolojisi ve vizyonla karşılaştık. Bizler de WePlay olarak, ekibine ve potansiyeline inandığımız her girişim gibi Abrakadabra Games’e de yatırım gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte diğer tüm stüdyolarımız gibi Abrakadabra Games ekibinin de başarıya giden yolunda yanında yer alarak her hususta elimizden gelenin fazlasını yapıyor olacağız.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Güncel İçerikler