İstanbul merkezli Mixer Games, 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Oyuncular arası etkileşimi üst seviyeye çıkarmak için bir süredir geliştirme aşamasında olan Fundle isimli ürününü Amerika pazarına hazırlayan Mixer Games, 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Şirket bu yatırım turu ile birlikte geliştirmiş olduğu Fundle uygulamasını kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

Yatırım turuna, Mixer Games’in ilk yatırımcıları olan Diffusion Capital Partners ve WePlay Ventures’ın yanı sıra İngiltere merkezli oyun şirketi Kwalee’nin Vice President koltuğunda oturan ve mobil oyun endüstrisinin yakından tanıdığı John Wright da dahil olmak üzere, üç melek yatırımcı daha katıldı. Wright, aynı zamanda şirketin danışman kadrosuna da dahil oldu.

Alican Karaman ve Eren Erenoğlu tarafından 2021 yılında kurulan Mixer Games, kurulduğu ilk günden bu yana mobil kullanıcıların oyun deneyimini iyileştirmek için geliştirme süreçlerinin merkezine teknolojiyi alıyor.

Bu bağlamda sadece casual yada hybrid casual dikeylerine odaklanmak yerine oyuncu etkileşimli oyunlara yöneliyorlar. Mixer Games, oyunculara tek bir mobil uygulama ile harici bir indirmeye ihtiyaç duyulmadan onlarca oyunu sunabiliyor. “Birlikte Oyna” mottosundan hareketle geliştirilen ve kullanıcının arkadaşlarıyla da oyun oynamasına imkan veren Fundle isimli mobil uygulamayı indiren oyuncular, tek oyunculu ve çok oyunculu oyunları ücretsiz şekilde oynayabiliyorlar. Şirket, aşina olunan bir tasarım dilini çizgi dışı bir düşünceyle yeniden yorumladıklarını dile getirirken, uygulamayı kullanan oyuncuların ellerinde bir oyun telefonunu tuttuklarını hissedebilmelerini hedefliyor.

Live-ops elementlerinin yanı sıra platformda vakit geçiren oyuncular için önemli geliştirmeleri kısa süre içerisinde Fundle’a ekleyecek olan şirket 2024 yılı içerisinde oyun sayısını da 30’a çıkarmayı hedefliyor.

Mixer Games Kurucu Ortağı Alican Karaman yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“İlk günden beri oyuncuların oyun oynama şekillerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz, bunu yaparken de eğlence her zaman odak noktamızda yer alıyor. ‘Birlikte oyun oynama’ talebine karşılık veren Fundle hayal ettiğimiz oyun, rekabet ve sosyalleşme kavramlarını bir uygulama ile oyunculara sunabiliyor. Heyecanlı bir sürecin henüz başındayız, bize duydukları güven için tüm yatırımcılarımıza sonsuz teşekkürler.”

Güncel İçerikler