Bilgisayar oyunları geliştiren yerli girişim Gyroscoping Games, WePlay Ventures’dan tohum yatırım aldı

PC platformunda city-builder türünde oyunlar geliştiren Gyroscoping Games, 2,2 Milyon TL değerleme ile WePlay Ventures’dan tohum yatırım aldı. Gyroscoping, aldıkları yatırım ile ekiplerini genişleterek geliştirme aşamasında olan “Right to Asylum” oyununu bu yıl içerisinde yayınlamayı hedefliyor.

Right To Asylum, bir mülteci kampı kurma yönetme oyunu

Oyun sektöründeki deneyimli ekibi ile Digi Game Startup Studio bünyesinde kurulan Gyroscoping Games, yıllardır milyonlarca oyuncu tarafından oynanan ve dünyada çok başarılı örnekleri olan city-builder türünde oyunlar geliştiriyor. Son oyunları “Right to Asylum” ile dünyanın en önemli problemlerinden biri olan mülteci sorununa dikkat çekiyor. Right To Asylum, bir mülteci kampı kurma yönetme oyunu. Dünyanın çeşitli yerlerinde, çeşitli senaryolarda oyuncu, mülteciler için güvenli bir kamp inşa etmek için mücadele veriyor. Mültecilerin barınma, beslenme, sağlık ve eğitim gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. 60 saatlik bir oyun süresi ile oyuncuların karşısına çıkacak oyun, oyuncuların yapmış olduğu tercihler ile farklılaşan senaryolar yaratmasıyla aslında sınırsınız bir oyun deneyimi sunuyor. Aldıkları yatırım ile ekiplerini genişleterek Eylül ayı içerisinde oyunlarını oyuncular ile buluşturmayı planlayan Gyroscoping ekibi, lansman sonrasında ise DLC olarak adlandırılan yeni genişleme paketleri ile oyunlarını sürekli olarak güncel tutmayı ve oyuncularına yeni deneyimler sunmayı hedefliyor.

“Oyunculara başarılı bir deneyim sunarken mülteci sorununa da dikkat çekmek istedik.”

Right to Asylum ile sadece eğlenceli bir oyun deneyimi sunmanın yanı sıra dünyadaki problemlerin başında gelen mülteci sorununa da dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirten Gyroscoping Kurucusu Eray Ağaçdoğrayan, “Her yıl binlerce insan farklı sebeplerden dolayı iltica ederek mülteci olarak hayatını idame ettirmeye başlıyor. Bizler de oyunumuz ile hem oyunculara başarılı bir deneyim sunmak hem de bu soruna elimizden geldiği kadar dikkat çekmek istedik. WePlay Ventures gibi önemli ve oyun alanına odaklanmış bir yatırım şirketinden yatırım almış olmaktan, onlarla aynı düşünceleri paylaştığımızı görmekten dolayı çok mutluyuz. Aldığımız yatırım ile hızlı bir şekilde ekibimizi genişleterek mümkün olan en kısa sürede oyunumuzu oyuncular ile buluşturmayı hedefliyoruz. Diliyorum ki aldığımız bu yatırım çok güzel bir yolculuğun ilk adımı olacak.” dedi. WePlay Ventures Yönetici Ortağı Bora Koçyiğit, “Gyroscoping ekibi ile ilk tanıştığımız andan itibaren aynı vizyona sahip olduğumuzu gördük ve Right to Asylum oyunları ile vermek istedikleri mesajdan çok etkilendik. Umuyorum oyuncular için hem eğlenceli hem de farkındalık yaratan bir oyun olacak. Bu yatırım ile 2021 yılındaki 4. toplamda 7. yatırımımızı açıklamış oluyoruz. Bunun için çok mutlu ve gururluyuz. Oyun sektörünün her alanındaki girişimleri desteklemek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”şeklinde görüşlerini ifade etti.

Güncel İçerikler