Yerli oyun yatırımcısı WePlay Ventures’ın Orta Asya’da iş birliği yaptığı 4 ülkedeki programlar

Geçtiğimiz yıl merkezini Hollanda’ya taşıyarak faaliyet alanlarını Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Orta Asya’da genişleten WePlay Ventures, Orta Asya’da yapmış olduğu 4 ülkedeki yerel partnerlik anlaşmalarını duyurdu.

Türkiye’deki başarısını ve know-how’ını Orta Asya’ya taşıyarak bu bölge ile küresel oyun dünyası arasında bir köprü olmayı hedefleyen WePlay Ventures; Kazakistan’da Astana Hub, Özbekistan’da IT Park, Azerbaycan’da Sabah HUB ve Gürcistan’da Future Laboratory ile partnerlik anlaşmalarını duyurdu. Bu ülkeler de yapmış olduğu anlaşmalarının yanı sıra önümüzdeki günlerde WePlay ofislerini de açacağını belirten yatırım şirketi, bu iş birlikleri ile bölgedeki oyun geliştiren ekipleri teşvik etmeyi ve yeni yeteneklerin ekosisteme kazandırılmasını hedefliyor.

Başarılı yatırım şirketi, geçtiğimiz aylarda lansmanını yaptığı bölgenin en geniş kapsamlı oyun hızlandırma programı WePlay HUB’a ek olarak kuracağı yerel oyun kuluçka merkezleriyle oyun girişimlerini ilk aşamadan itibaren desteklemeyi hedefliyor.

Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan ve Gürcistan’da yapmış olduğu yerel partnerlikleri duyuran WePlay Ventures, bu iş birlikleriyle doğru bir sinerji oluşturarak bölgedeki oyun ekosistemini yukarı taşımayı amaçlıyor.

WePlay Ventures, Orta Asya ile küresel oyun dünyası arasında bir köprü olmayı hedefliyor.

Her bir partnerlik anlaşması için önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgi paylaşılacığı belirtilirken anlaşmalarının içerikleri şu şekilde özetleniyor:

Kazakistan – Astana HUB

WePlay Ventures, Kazakistan’daki Astana Hub tarafından başlatılan öncü oyun girişimi Gamedev Center ile stratejik bir ortaklık kurmuştur. Bu ortaklık aracılığıyla WePlay, bölgedeki yetenekli ve potansiyelli oyun stüdyolarını aktif olarak destekleme ve başarılı şirketleri de finansal olarak geliştirme konusunda anlaşma sağlamıştır. Astana Hub’daki Gamedev Center, Kazakistan’daki oyun geliştiricilere, teknik eğitim, mentorluk, araştırma ve topluluk geliştirme dahil olmak üzere kapsamlı destekler de sunacaktır.

Özbekistan – IT Park

IT Park Uzbekistan ile yakın işbirliği içinde olan WePlay Ventures, serbest ekonomi bölgesi dışındaki teknoloji girişimlerine erişim sağlayan yenilikçi bir kompleksle, oyun stüdyolarına ve yetenekli geliştiricilere oyun konseptlerini büyüyen teknoloji girişimlerine dönüştürme konusunda ideal bir platform sunmayı hedeflemektedir. Muhasebe, hukuk, pazarlama ve eğitim alanlarında önemli destekler sağlayan IT Park Uzbekistan WePlay’in de desteğiyle Özbekistan’da oyun sektörünün gelişmesinde önemli bir rol oynayacaktır.

Azerbaycan – Sabah HUB

WePlay Ventures, Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Enstitüsü’nün Azerbaycan Eğitim Projesi kapsamında faaliyet gösteren Sabah Hub ile partnerlik anlaşması imzalamıştır. Sabah Hub’ın ana hedefi, yeni şirketlerin kurulmasına ve büyümesine yardımcı olmaktır. Bu inovasyon merkezinin bir ortağı olarak WePlay Ventures, yeni oyun stüdyolarının gelişip yaratıcı vizyonlarını gerçekleştirebilecekleri verimli bir zemin oluşturmaya katkıda bulunacak.

Gürcistan – Future Laboratory

WePlay Ventures ile Future Laboratory arasında kurulan heyecan verici bir işbirliğiyle, WePlay Ventures, inovasyon ve teknoloji yoluyla insanların hayatını zenginleştirmeyi ortak hedef olarak belirleyen, saygın bir inovasyon danışmanlığı ve yönetim şirketi olan Future Laboratory ile işbirliği yapmıştır. Bu ortaklık sayesinde, WePlay Ventures, Gürcistan’daki oyun sektörünü devrimleştirebilecek son teknolojiye sahip teknolojileri ve oyun geliştirme konusunda yetenekli ekipleri keşfedecek ve onlara hızlandırma ve yatırım fırsatı sunacaktır.

Güncel İçerikler