Çok oyunculu aksiyon oyunları geliştiren yerli girişim One Percent, 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Burak Bozkurt, Emir Alp, Batu Erbilgin, Emre Tandar, Can Yıldızlı ve Alper Rende tarafından kurulan oyun stüdyosu One Percent, 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Burak Bozkurt, Emir Alp, Batu Erbilgin, Emre Tandar, Can Yıldızlı ve Alper Rende tarafından kurulan oyun stüdyosu One Percent, gerçekleştirdiği ilk yatırım turunda Hollanda merkezli erken aşama oyun fonu WePlay Ventures ve oyun odaklı inkübasyon merkezi olan Startgate’in katılımıyla tohum öncesi yatırım turunu 2.5 milyon dolar değerleme ile tamamladı.

Alınan yatırım One Percent isimli oyunun geliştirilme sürecinin tamamlanması ve test süreçlerinin gerçekleştirilmesi için kullanılacak.

Küresel Çapta Rekabetçi Bir Oyun Deneyimi!

One Percent isimli oyunlarının kapsamlı AR-GE çalışmalarını tamamlayan oyun stüdyosu, oyunun geliştirmelerini aldıkları yatırım ile beraber hızlandıracak. Unreal Engine 5 teknolojisiyle oyunu geliştiren ekip AAA kalitesinde yüksek görsel kaliteye sahip rekabetçi bir oyun deneyimi sunmaya hazırlanıyor. PC, konsol ve mobil platformlarda yayınlanacak oyun Alpha Test aşamasını tamamlayarak One Percent evreninde geçen ilk oyun modunu 2024 yılının başında oyuncular ile buluşturmayı hedefliyor. Oyunun yayınlanmasıyla birlikte taktik, bireysel ve takım performansı gibi E-spor mekaniklerinin de entegrasyonunu sağlayarak, dünya çapında oynanan rekabetçi bir oyun deneyiminin sunulması hedeflenmektedir.

One Percent Nasıl Bir Oyun Olacak?

One Percent, bireysel ve takım performansı odaklı strateji ve taktik gibi E-spor mekaniklerini barındıran çok oyunculu üçüncü şahıs nişancı (Third-Person Shooter) oyun modlarına sahip bir aksiyon oyunudur. Oyuncular arkadaşlarıyla veya diğer oyuncularla takım kurarak oyun modlarındaki hedefleri tamamlayıp diğer takımları geride bırakmak için mücadele ederler. Oyundaki her harita, karakter, giyim, ifade, kostüm ve oyundaki birçok öğe One Percent tasarım ekibi tarafından benzersiz bir deneyim sunmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Oyunun ilk sürümü benzersiz bir Cyberpunk evreninde geliştirilmiştir ve ekibin sahip olduğu tasarım ve teknoloji yetenekleri sayesinde daha fazla harita, konsept ve evrenin oyuna eklenmesi hedeflenmektedir.

Hedef Fortnite Teknolojisinin Öncüsü Olmak!

One Percent oyunun geliştirmeleri devam ederken ekip aynı zamanda UFE (Unreal Fortnite Engine) teknolojisini kullanarak küçük çaplı oyunlar geliştirmeye devam ediyor. Fortnite Engine teknolojisini erken aşamada kullanarak kaliteli oyunlar çıkaran stüdyo, kısa süre içerisinde Fortnite’ın önde gelen oyun geliştiricilerinden biri olmayı hedefliyor.

“One Percent’i Oyuncularla Buluşturmaya Bir Adım Daha Yaklaştık”

Geliştirdiği oyunlarla büyük başarılar yakalamayı hedefleyen One Percent ekibinden Burak Bozkurt ekibin aldıkları yatırımın ardından yatırım süreci ile ilgili olarak;

“2021 yılında geliştirmeye başladığımız oyunumuz One Percent’te tasarım ve teknolojiyi en iyi seviyede sunmayı amaçlıyoruz. One Percent’in ve Fortnite oyun modlarımızın geliştirme süreci bu yatırım turunda aldığımız destekle beraber daha da güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. One Percent’in kurucu ortakları olarak hepimiz alanımızda oldukça deneyimliyiz ve birbirimizi tamamlıyoruz. Bildiğiniz üzere markalar ve içerik üreticileri Fortnite içerisinde bulunan Unreal Editor’da (UEFN) kendi oyunlarını üretmeye başladılar. One Percent ekibinin oyun geliştirme, tasarlama ve pazarlama alanında atacağı stratejik adımlar ile Fortnite içerisinde en yüksek play-time yaratan tedarikçilerden biri olmayı hedefliyoruz. Bu süreçte One Percent oyununu geliştirmeye devam ederek 2024 yılında ilk modumuzu yayınlayacağız. WePlay ve StartGate’in yatırımları dışında şirketimize sunduğu stratejik faydalar; yol haritamızı hızlandırmaya ve OnePercent’i oyuncularla buluşturmaya şimdiden bir adım daha yakınlaştırdı.” dedi.

One Percent yatırımı sonrasında görüşlerini ifade eden WePlay Ventures’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bora Koçyiğit ise;

“WePlay olarak potansiyeline ve ekibine inandığımız stüdyolara yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. One Percent de tecrübeli ekibi ve değerli projeleri ile bizlerde bu inancı hissettirdi. Bundan sonraki süreçte One Percent ekibinin başarıya giden yolda yanında yer alıp, bir takım arkadaşı gibi desteklemeye ve yardım edebileceğimiz her konuda elimizden gelenin fazlasını yapmak için çalışacağız.” dedi.

Yatırım turuna katılan ve Türkiye’yi dijital oyun ve oyun teknolojilerinin merkez üssü haline getirmeyi amaçlayan StartGate’in yaptığı bu yatırıma dair açıklamalarda bulunan CEO Mustafa Cihat Durmuş;

“Oyun geliştiricilerin ve oyun stüdyolarının güvenli, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir başarı sağmaları yolunda destek vermeye devam edeceğiz. Oyun teknolojisine küresel bir bakış açısı kazandırma ve global bir merkez oluşturma yolculuğumuzun bir parçası olacak, bu vizyonu bir üst seviyeye taşıyacak tüm paydaşlarla temas halinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Güncel İçerikler