Hero Concept, 3 milyon dolar değerleme üzerinden WePlay Ventures’tan yatırım aldı

Türkiye’nin ilk ve tek PC ve tüm konsol platformlarına oyun geliştiren stüdyosu Hero Concept, oyun girişimleri özelinde yatırım yapan WePlay Ventures’dan 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Geliştirmiş oldukları Mayhem Brawler isimli 3’üncü oyunlarını kısa süre içerisinde Steam, PlayStation 4|5, Xbox One|Series X, Nintendo Switch ve iiRcade platformlarında yayınlayacak.

Mayhem Brawler, 19 Ağustos’ta tüm platformlarda yayınlanacak

Oyun sektöründe 20 yılı aşkın tecrübeye sahip iki isim olan Serkan Özay ve Turgut Hakkı Özdemir tarafından kurulan Hero Concept, Türkiye’nin ilk ve tek PC ve tüm konsol platformlarına oyun geliştiren stüdyo olma özelliğini taşıyor. Daha önce bu platformlarda yayınladıkları Doughlings: Arcade (2018) ve Doughlings: Invasion (2019) adlı oyunları ile büyük tecrübe kazanan girişim, arcade türündeki başarısını üçüncü projeleri Mayhem Brawler ile taçlandırmayı hedefliyor. 90’ların atari salonu ruhunu günümüze taşıyan, şehir fantezisi temalı beat ‘em up oyunu Mayhem Brawler, 19 Ağustos tarihinde Steam, PlayStation 4|5, Xbox One|Series X, Nintendo Switch ve iiRcade platformlarında aynı anda kullanıcıların beğenisine sunulacak. Aldıkları yatırım ile ekibini genişletmeyi amaçlayan Hero Concept, Mayhem evrenini sonraki projelerinde genişleterek bu kategoride dünyadaki en önemli oyun stüdyolarından biri olmayı hedefliyor.

“İki tecrübeli ekibin bir araya gelmesinden dolayı çok mutluyuz”

Oyun sektöründe uzun yıllardır tecrübe sahibi bir ekip olarak aynı şekilde oyun dünyası özelinde kurulmuş ve bu sektörde deneyimli bir yatırım şirketi ile beraber hareket edecek olmanın mutluluğunu dile getiren Hero Concept Kurucu Ortağı Serkan Özay; “WePlay’in de katılımıyla Hero Concept’i gençlerin çalışmak için can atacakları bir stüdyo haline getirmek adına önemli bir adım daha atmış olduk. Bunu özellikle vurgulamak istedim, zira vakti zamanında eksikliğini çok hissettiğim bir şeydir.” dedi. WePlay Ventures Yatırım Direktörü Burak Yılmaz; “Hero Concept gibi çoklu platforma aynı anda oyun geliştirme yeteneği olan tecrübeli bir ekibin WePlay ailesine katılmış olmasından çok mutluyuz. Başta Mayhem Brawler olmak üzere, geliştirecekleri bütün oyunlarda büyük başarılar elde edeceklerine yürekten inanıyorum. Biz Hero Concept’in oyunlarını oynarken çok keyif alıyoruz. Eminim kullanıcılar da 19 Ağustos’ta bizimle aynı keyfi yaşayacaklar.” şeklinde görüşlerini belirtti.

Hero Concept’i daha yakından tanımak ve Mayhem Brawler oyununu incelemek için websitesini inceleyebilir ve Mayhem Brawler, PlayStation Gameplay Trailer’ı linkten izleyebilirsiniz.

Güncel İçerikler