Twitter, çalışanlarını toplu olarak işten çıkarıyor

İş insanı Elon Musk, satın aldığı Twitter'ın çalışanlarını bir kısmını işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Popüler sosyal medya platformu Twitter, gündemdeki yerini şimdi de toplu işçi çıkarma planıyla koruyor. Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından gündemden düşmeyen şirket, çalışanlarının hepsine “Twitter’daki Rolünüz” başlığına sahip bir mail atarak süreç hakkında bilgi verdi.

İş insanı Elon Musk‘ın Twitter’ı satın aldığını duyurmasından sonra her gün yepyeni bir haber ortaya çıkıyor. Satın alım sonrasında Musk’ın üst düzey yöneticileri kovduğunu ve ardından doğrulanmış hesapların ücretli hale geleceğini sizlerle paylaşmıştık. Bu haberlerin ardından şimdi sıra normal çalışanlara geliyor.

“Twitter’daki Rolünüz” başlıklı maili alan çalışanların işlerine devam edeceği ve bu mailin gitmediği kişilerin ise işten çıkarılacağı iddia ediliyor. Gönderilen mailde, “Her çalışanın, Twitter sistemlerinin ve müşteri verilerinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için ofislerimiz geçici olarak kapatılacak ve tüm rozet erişimi askıya alınacak. Eğer ofisteyseniz veya ofise gidiyorsanız, lütfen evinize dönün.” açıklaması yapıldı.

Bu haberle beraber çalışan kişilerin bir kısmının şirket maili ve Slack uygulamasına erişemediği de ortaya çıktı. Satın alım sonrasında Elon Musk’ın 7.500 çalışanın yarısını işten çıkarmaya hazırlandığı söyleniyor. İş insanının şirketi bünyesine geçirdikten sonra yaptığı ilk iş Tesla mühendislerini Twitter kodlarını incelemesi için ofise getirmek oldu. Musk’ın ekibi, mühendislerden son 30-60 gün içinde yazdıkları kodu ortaya çıkarmalarını isteyerek Twitter çalışanlarının üretkenliğini şimdiden değerlendirmeye aldı.

İşten çıkarma sürecinden hangi departmanların etkileneceği henüz bilinmiyor. Elon Musk, Tesla’yı satın aldığında ilk işten çıkarma eylemini şirketin halkla ilişkiler departmanından başlattığını düşünürsek benzer şekilde Twitter’da da ilk işçi çıkarmasını halkla ilişkiler ekibinden başlatabileceği düşünülüyor.

Güncel İçerikler