Erdem Yurdanur, Heaventures’ın kurucuları arasına katıldı [Özel Haber]

Girişimlere destek olmak ve onların mutfağına girmek için çalışmalarına başlayan teknoloji yatırım şirketi Hevantures'ın kurucuları arasına sevgili Erdem Yurdanur katıldı.

Geçtiğimiz ay sonunda erken aşama girişimlerin mutfağındaki teknoloji yatırım şirketi olarak sizlere aktardığımız Heaventures‘la ilgili hem özel hem de güzel bir haberi paylaşıyorum.

Maçkolik, Masomo ve Kokteyl girişimleriyle ve 40’tan fazla girişime yaptığı yatırımlarla yakından tanıdığımız isim Erdem Yurdanur, Heaventures’ın kurucuları arasına katıldı. Kendisiyle oluşturduğumuz özel röportaj içeriğini sizlerle paylaşıyorum.

Kendisine Erdem abi dediğim için, bu şekilde kişisel hitapla devam edeceğim.

Erdem abi, Heaventures ile nasıl tanıştın ve bu ekibe kurucu olarak nasıl dahil oldun?

“Nurettin ve Utkan benim 25 yıl önce Arçelik’ten ayrıldıktan sonra kurduğumuz ilk şirket olan Coretech’de birlikte çalıştığım; çalışkanlıkları, zekâları ve üretkenlikleri ile her zaman takdir ettiğim kişilerdi. Onlar Coretech’den ayıldıktan sonra kurdukları Smartiks ile de çok başarılı oldular.

Bizim ilişkimiz de hiç kesilmedi, düzenli olarak birbirimizi neler yaptığımız konusunda güncelledik. Bu yaz başında yine bir görüşmemizde Nurettin bana Utkan ve Aylin ile birlikte farklı bir yatırımcılık girişimi kurduklarını ve ilk yatırımı gerçekleştirme aşamasında olduklarından bahsetti ve akıllarındaki modeli bana anlattıktan sonra benim düşüncelerimi sordu.

Ben de girişimcilik ekosisteminde uzun süredir var olan birisi olarak startupların ihtiyaçları konusunda zaten ciddi bir bilgi ve birikime sahip olduğumdan, bu modelin, altındaki yapının ve uygulayacak ekibin gerçekten de önemli bu ihtiyacı karşılayabileceğini düşündüğümü söyledim.

Birçoğunda yatırımcı da olduğum yüzlerce startup ile sürekli iletişim halinde olan bir melek yatırımcı olarak, bu misyonumu bireysel kapasitemin sınırlarında sürdürmek yerine, benzer ilkelerde buluştuğum ve vizyonunu paylaştığım Heaventures ekibi ile bu amaçta çok daha fazla katkıda bulunabileceğime inandığım için kuruculardan birisi olarak Heaventures’a katılmaya sıcak bakabileceğimi ilettim, ertesi gün anlaştık ve ekiple birlikte hemen yola koyulduk.”

Bu birliktelikle neyi hedefliyorsun?

“Dahil olduğum Heaventures’ın diğer oluşumlardan en temel farkı, yatırımcısı olacağı startuplara sağlayacağı yatırım katkısını smart-money olarak yaparken, bunun smart tarafının değerinin çok daha önemli görüldüğü startuplara gerçekleştirmek olduğunu söyleyebilirim.

Heaventures temel ihtiyacı para olan girişimleri radarına almayacak olup, bizleri daha çok co-founder gibi görebilecek, varlığımızın değer katacağına inanacak girişimlere yatırım yapacak. Daha sonra da bu erken aşama girişimleri daha büyük yatırımlar yapabilecek fonlara hazırlamak için birlikte çalışacak.”

Heaventures olarak yatırım yaptığınız girişimlere, maddi destek dışında neler sunacaksınız?

“Erken aşama startupların büyük çoğunluğunda en temel ihtiyaç aslında para değil, tecrübe ve akıl. Biz 4 ortağın toplam iş tecrübesi 70 yıla yakını girişimci ve yatırımcı rollerinde olmak üzere 90 yıldan daha fazla, bu yüzden birçok genç girişimciye ve erken aşama startuplara aktarabilecek oldukça fazla tecrübemiz ve aklımız olduğunu düşünüyoruz. Bu tecrübe ve aklın kapsamında strateji çizme, teknolojik destek, network sağlama, yatırımcı ilişkileri yönetimi, telif hakları ve hukuksal danışmanlık gibi birçok konu sayabilirim.”

Hedefinizde hangi alanlardaki girişimlere yatırım yapmak var?

“Daha çok teknoloji temelli ve ağırlıklı olmak üzere mümkün olduğunca globali hedefleyen, ölçeklenebilir her türlü fikri ve girişimi dinlemeyi ve değerlendirmeyi hedefliyoruz. Ama en önemli kriterimiz bizim felsefemizi anlamış ve buna değer verecek girişimciler bulmak. Çünkü sadece maddi katkı verip kenara çekilmeyi tercih etmeyeceğimiz için karşılıklı sevgi, saygı ve güvenin çok önemli olduğu bir ilişki ve çalışma biçimi yaratmak istiyoruz.”

Güncel İçerikler