Yerli eğitim teknolojileri girişimi VRLab Academy, 11 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Eğitim Teknolojisi alanında global pazarda önemli bir konuma sahip Edtech platformu olma yolunda ilerleyen VRLab Academy 11 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı.

Laboratuvar deneyimlerini sanal gerçeklik teknolojisi ile birleştirerek yeni nesil bir eğitim teknolojisi çözümü sunan VRLab Academy, aralarında Teknoloji Yatırım A.Ş., TechOne VC, Lima Ventures, Heaventures, hiVC gibi farklı yatırım firmalarının bulunduğu yatırım turunu 11 milyon dolar değerleme ile kapattı.

Girişim, Haziran 2020’de ilk yatırımını yine bu turda da yeniden yer alan Lima Ventures’tan almıştı. İkinci yatırımını Nisan 2021’de Lima VentureshiVCTechoneErsin PamuksüzerAhmet BilgenKoray Gültekin Bahar ve İzzet Halyo’nun katıldığı turda 300 bin dolar olarak tamamlamıştı. Şimdi ise 11 milyon dolar değerleme üzerinden aldığı üçüncü tur yatırımını duyurdu.

Günümüzde hızlı bir yükseliş gösteren ve eğitim alanında öne çıkan şirketlerden biri olan VRLab Academy, öğrencilerin bilimsel deneyleri dijital ortamda yapmalarına olanak tanıyarak dünyanın dört bir yanındaki eğitimcilerin karşılaştığı zorlukların çözümünde rol oynamaktadır. 2020 yılında 21. yüzyıl beceri ve yetkinliklerinin gelişimini desteklerken eğitimi herkes için erişilebilir kılma amacıyla kurulan VRLab Academy, 10 farklı kategoride 200’den fazla farklı laboratuvar deneyi ile eğitim ve öğretim süreçlerinin teknoloji entegrasyonu ile dijitalleşmesine ve zenginleşmesine olanak sağlamaktadır. Farklı eğitim düzeyindeki kurumlar tarafından hem sanal gerçeklik gözlüğü hem de bilgisayar versiyonları ile tercih edilen VRLab Academy, 30’dan fazla ülkede kullanılmakta ve global pazarda yapmış olduğu stratejik anlaşmalarla da dikkat çekmektedir.

VRLab Academy’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürcan Demirci, dünya ölçeğinde lider Edtech platformu olma hedefi doğrultusunda büyümeye devam ettiklerini belirtti.

“Laboratuvar içeriklerinin ve platformlarının sürekli güncellenmesinin, yeni deney ve modüller eklenmesi VRLab Academy’i dinamik tutuyor. Uluslararası ve ulusal müfredatları kapsayan platformumuz, sürükleyici ve etkileşimli eğitsel içerik alanında rakipsiz bir konuma geldi. VRLab Academy’nin sistematik bir temelde geliştirilen yaratıcı sanal gerçeklik uygulamaları ile ortaokul, lise ve üniversite seviyesi temel bilim alanları başta olmak üzere çeşitli proje alanlarında eğitim teknoloji desteği ile bilimsel ve teknolojik gelişme sağlıyor. Kuruluş aşamamızdan itibaren oluşturduğumuz strateji ışığında, temel bilimler başta olmak üzere eğitsel aktivitelerin sanal ortamda uygulanabilir hale getirilmesi için sırasıyla, gerçekçi üç boyutlu malzeme, ekipman ve ortamların tasarlanması, sanal ortam mekanikleri, etkileşimlerinin ve yazılımda işlenecek verilerin araştırılması, analizi ve matematiksel modellenmesi, içeriğin güncel eğitsel yöntem ve pedagojiler çerçevesinde pozitif kullanıcı deneyimini ve öğrenmeyi destekleyici hale getirilmesi, bilimsel formüllere dayalı yazılımların geliştirilmesinin VRLab Academy’i derin teknoloji firması haline getirdi. 2022 yılı sonunda yayınladığımız stratejik raporda yer aldığı gibi İngiltere operasyonlarımız haricinde, yatırım turu ile birlikte Amerika yapılanması ile de global kullanıcılara çözüm sağlayacağız.

VRLab Academy yatırımcılarından Teknoloji Yatırım A.Ş. yatırım direktörü Elif İnalkoç Gedikli, ABD pazarında büyüme stratejisini doğrulaması için yürüttükleri hızlandırma programını başarıyla tamamladığı tarihten itibaren VR Lab Academy ile yakın çalışma yürüttüklerini, bu yatırım turunun global pazarda etki yaratan firmanın rekabet gücünü artıracağına yürekten inandıklarını belirtti.

Lima Ventures’ın kurucusu Ahmet Argun, ilk ve en büyük yatırımcısı olarak VRLab Academy’ye verdiğimiz desteklerin karşılığını bulmasından son derece memnunuz, dedi.

Teorik eğitim içeriklerini özgün teknolojilerle dijital laboratuvar deneyimlerine dönüştüren VRLab Academy’e Heaventures olarak yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Nurettin Şendoğan, VRLab Academy’nin globalde de pazar uyumunu yakalayan, eğitim alanında geleceği şekillendirecek bir EdTech girişimi olduğunun altını çizdi.

Gelecekte yüksek teknolojinin farklı alanlarda kullanımın önünü açarak, VRLab Academy’nin bilimsel gelişmeler ve uygulamaların eğitim alanına yansımasında lider bir rol oynaması öngörülmektedir. Tüm dünyanın yöneldiği sanal ortam geliştirmelerini Ar-Ge çalışmaları ile sıkı şekilde takip eden VRLab Academy, eğitimin demokratikleşmesi ve ulaşılabilir kılınması amacı ile sanal gerçeklik teknolojisi ve açık kaynaklar üzerindeki çalışmalarını sürdürmektedir.

Güncel İçerikler