Halkbank ve YTU Startup House iş birliğiyle HUBrica Hızlandırma Programı 11 girişimle başladı

Halkbank ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle, start-up niteliğindeki girişimlere özel tasarlanan HUBrica Hızlandırma Programı başladı. Finansal teknoloji alanında yenilikçi projelere sahip olan girişimlerin gelişimine destek olacak programın 4 Mart 2024’te başlayan başvuruları 7 Nisan’da sona erdi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı bulunan 11 girişim, finansal teknoloji alanındaki projelerini HUBrica ile büyütecek ve ileri aşamalara taşıyacak.

Dünyada hızlı bir büyüme ve gelişim gösteren girişimcilik ekosistemine katkısını her geçen gün artıran Halkbank, yeni bir iş birliğine imza attı.

Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde girişimcilik ekosistemine yönelik programlar düzenleyen YTU Startup House ile birlikte HUBrica Hızlandırma Programı‘nı hayata geçirdi. Başvuruları 4 Mart-7 Nisan 2024 tarihleri arasında alınan programın açılış toplantısı 26 Nisan 2024 tarihinde İstanbul Finans Merkezi’nde yer alan Halk Ofis Kuleleri’nde gerçekleştirildi. Açılış toplantısına, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz ve YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman’ın yanı sıra, programın değerli eğitmen ve mentörleri ile programa kabul edilen 11 girişimin ekipleri katıldı.

HUBrica Hızlandırma Programı girişimleri:

Kredibilite: Makine öğrenmesi modelleriyle güçlendirilmiş kişiselleştirilebilir bankacılık çözümleri sunan online kredi asistanıdır.

Finso: Anlaşmalı satıcılardan yapılacak alışverişlerin finansmanında kullanılmak üzere anlaşmalı bankalar üzerinden, kişiselleştirilmiş tüketici kredisi sağlayan uygulamadır.

Dostext: İşitme engelli bireyler için tam erişilebilir bankacılık çözümleri sağlayan uygulamadır.

Crowdvestor: Kitle fonlama platformlarındaki startupları analiz eden, yorumlayan, düzenli olarak raporlar oluşturan platformdur.

SenkronData: Markalara gerçek zamanlı ve güvenilir rekabet verileri sağlayan uygulamadır.

Bloxima: İşletmelerin mevcut API altyapılarını kullanarak Blokzincir ve Metaverse ortamlarında ürün ve hizmet sunmalarını sağlayan girişimdir.

F-Ray: Makine öğrenmesi algoritmaları ile her türlü mali tablodan veri toplayarak anlık risk raporları oluşturabilen finansal analiz platformudur.

KYLR’S: Şirketlerin karbon analizini ve skorlamasını yaparak yeşil finansmana erişmelerini kolaylaştıran girişimdir.

KamyondaPOS: Lojistik sektöründe bireysel taşımacılık yapanlar için ödeme yöntemi geliştiren uygulamadır.

Yanhak: Çalışanların ücret paketlerini, yapay zeka desteği ile ihtiyaç ve yönelimlerine uygun olarak kişiselleştirebilmelerini sağlayan bir fintek çözümüdür.

Copetract: Firmalar arasında yapılan sözleşmelerin hızlı, etkin bir şekilde imzalanması ve yönetilmesi uygulamasıdır.

Güncel İçerikler