İstanbul merkezli mobil oyun girişimi Fortune Mine Games, 2 milyon dolar tohum yatırım aldı

İstanbul merkezli mobil oyun girişimi Fortune Mine Games, kısa bir süre önce Ludus, Tera Portföy, Heaventures ve Startupfon’un dahil olduğu önde gelen bölgesel VC’lerin katılımıyla 2 milyon dolarlık tohum yatırım turunu tamamladı.

Şu anda 14 kişilik bir ekibe ulaşan şirket, Deniz Korzay, Bulut Korzay, Özer Höbek ve Utku Sarıdede tarafından 2021 yılında kuruldu.

Hızlı üretim, verimli kaynak kullanımı ve veri odaklılık esasına dayanan kendine has ürün odaklı bir düşünce yapısı üzerine inşa edilmiş olan Fortune Mine, geniş kitleleri hedefleyen inovatif oyuncu deneyimleri geliştirmekte.

Şirket, yeni yatırımın mevcut oyunları olan Cuisine Master – Coin Journey’in daha da geliştirilmesi için kullanılacağını belirtti. İlgili oyun şu anda soft-launch aşamasında ve 400 bin indirmeyi geçmiş durumda. Hibrit parasallaştırma ve live-ops özelliklerine sahip ve çeşitli oyun türlerindeki güçlü özelliklerin lezzetli bir kombinasyonunu şansa dayalı gündelik oyun dinamikleriyle harmanlamakta.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Deniz Korzay yeni yatırım turuyla ilgili verdiği demeçte;

“En büyük önceliğimiz bir ürün şirketi olma yolunda kendimize özgü bir kültür yaratmak. Mobil oyun alanında en yetenekli ve en kendini adamış ekibi oluşturuyoruz. Yeni yatırım, gündelik oyun kategorisinde en az 5 ila 10 yıl oynanacak olan oyunumuzu içerik tarafında derinleştirmek ve veri analitiği, live-ops ve yapay zeka kabiliyetlerimizi daha da geliştirmek için kullanılacak”

Bölgenin en önde gelen oyun odaklı VC’si olan Ludus, tıpkı Fortune Mine’ın tohum öncesi turunda olduğu gibi bu turda da lider yatırımcı oldu. Şirket sözcüsü ve GP’si İsmet Gökşen şunları söyledi:

“İlk günden itibaren Fortune Mine Games’in arkasındayız. Bölgemizdeki en azimli ve en iyi takımı bir araya getirip yeni bir başarı hikayesi yaratacaklarından eminiz.”

Güncel İçerikler