Workup Girişimcilik Programı, Türkiye İş Bankası tarafından hayata geçirilmiş olup teknoloji ve inovasyon odaklı girişimleri desteklemek üzere yola çıkmış bir girişim hızlandırma programıdır.
Workup 3 yaşında!
Bugüne kadar toplamda 5 dönemi geride bırakan Workup, 15 Mayıs 2020 itibariyle 3. yaşını doldurdu. Çalışmalarını kurulduğu günden bu yana yakından takip ettiğimiz Workup’ı ilk kez Nisan 2017’de duyurarak ilk döneminin başlayacağının haberini verdik ve 15 Mayıs 2017‘de ilk dönem resmen başlamıştı.
Bu 3 yıllık süreç içerisinde biz de tüm gelişmelerine bizzat şahit olduk ve egirişim içerisinde tüm girişimlerine yer verdik.
Program sürecini tamamlayıp mezun olan tüm girişimler:
Workup’ın tüm dönemlerine 49’dan fazla girişim seçildi ancak her girişim yoluna devam edemiyor. Kimisi iş modelinin olmayacağını anlıyor, kimisi farklı nedenlerle işini devam ettiremiyor. Biliyorsunuz girişimcilik bir süreçtir. Pes etmemeli ancak vazgeçmesini de bilmelisiniz.
Birinci dönemden mezun olan 9 girişim:
- Little Sleeper: 0-1 yaş arası bebeği olan ebeveynler için bebek uyku mobil uygulaması.
- Scode: Kullanıcılara ilgi alanlarına göre oluşturulmuş senaryolarla hem algoritma hem programlama dili eğitimi sağlayan mobil uygulama.
- Stubridge: Üniversite öğrencilerinin sınıf bazında iletişim kurup paylaşım yapmasına olanak sağlayan sosyal platform.
- Overstruct: Mimari tasarım projelerini sanal gerçeklik ve web tabanlı simülasyonlara çeviren yeni nesil teknoloji geliştiren bir girişim.
- Octovan: Nakliye ihtiyacı olan kullanıcılar ile ticari araç sahiplerini bir araya getiren pazar yeri.
- Banamama: Evcil hayvan sahipleri için abonelik tabanlı düzenli yaşam platformu.
- e-kira: Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki ilişkiyi düzenleyen ilk platform.
- Mangr: Arkadaşlar arası ücretsiz ve kolay para transferi sağlayan sosyal finansal ağ.
- Boosfty: Instagram’da büyümenize yardımcı olan platform.
İkinci dönemden mezun olan 10 girişim:
- Pacer: Şirketler için çalışan eğitimlerinin yönetilmesi ve kurumlar için eğitim ve topluluk yönetimi uygulaması.
- Leafinbox: Şirketler için e-imza destekli elektronik belge yönetimi platformu.
- Tarlamvar: İnsanları ağaç sahibi yapan, bu ağacın gelişimini platform üzerinden takip ettikleri ve hasat zamanı kendi ağacının ürünleriyle buluşturan, çiftçiyi kalkındıran sosyal girişim.
- Glamy: Kullanıcıların birbirlerine kıyafet, ayakkabı veya aksesuar kiralamasını sağlayan P2P pazaryeri platformu
- Smopin: Ortak bir konuda konuşmak isteyenleri bir araya getiren ve birbirleri arasında fikir alışverişinin yapıldığı mobil uygulamadır.
- Glocalzone: Gezginler aracılığıyla yurt dışından ürün getirtmenizi sağlayan ve gezginlerinde bu yol ile para kazanmasına olanak veren yerli bir pazar yeri.
- Flowmagic: Takımların daha iyi koordine olmasını sağlayan bir proje yönetim aracıdır. (pivot etti, ismini değiştirdi.)
- Adverport: Reklam veren markalar ile video içerik üreticilerini (YouTuber’ları) buluşturan bir girişimdir.
- Bakkaldan: Semtinizdeki bakkaldan direkt sipariş vermenizi sağlayan mobil pazar yeri.
- Clotie: Alışveriş yaparak vakit harcamak istemeyen kişilere, düzenli aralıklarla kişisel stilistlerimiz tarafından tarzlarına özel seçilmiş kıyafetleri evlerinde deneme ve beğendiklerini alma imkânı sunar.
Üçüncü dönemden mezun olan 10 girişim:
- Animega: Anime severlerin, takip ettikleri film, dizi ve müziklere ulaşabildikleri online uygulama.
- Compocket: Büyük, pahalı ve kullanımı karmaşık bir elektronik ölçüm cihazı olan osiloskobu uygun maliyetli, küçük ve kolay kullanılabilir hale getiren yazılım ve donanım girişimi.
- Doktorderki: Uzman doktorlara bire bir soru sorulabilen mobil uygulama.
- Epiqur: Müzisyenler için donanım destekli sosyal canlı yayın platformu.
- Hangi Üniversite Hangi Bölüm: Üniversite adayı öğrencilerin üniversiteleri ve bölümleri keşfetmelerini sağlayan, video içerik üreten web platformu.
- Her Yerde Pilates: İstenilen zaman ve istenilen yerde uzman eğitmenler eşliğinde pilates yapılabilmesini sağlayan online stüdyo.
- Leadonly: Sağlık sektörü için dijital lead otomasyonu sağlayan CRM aracı.
- Onboardio: Canlı sohbet kullanan web sitelerinde, ziyaretçilerin site içerisindeki hareketlerini analiz edip potansiyel soruları ve cevapları daha soru sorulmadan gösteren ön-sohbet aracı.
- StartupHR: Startup’ların ekip arkadaşı, stajyer, yarı zamanlı ya da tam zamanlı çalışan bulabileceği dijital platform.
- UserGuiding: Kullanıcının ürün kullanımı yolculuğunu kolaylaştıran, interaktif rehberler ve ürün turları hazırlanabilen araç.
Dördüncü dönemden mezun olan 11 girişim:
- Alivex: Dış mekan spor aktiviteleri düzenleyen organizatörler ile katılımcıları bir araya getiren platform.
- Givin: Şirketlerin ve bireylerin ürün ve hizmetlerini mobil uygulama üzerinden seçtikleri sivil toplum kuruluşu için bağışa dönüştürmelerini sağlayan girişim.
- Gmply: Eğitim şirketleri ve bağımsız eğitmenlerin kendi interaktif eğitim videolarını hazırlayabilmelerini sağlayan video platform.
- Grabono: İşletmeler ve müşterileri arasındaki bağlılığı uçtan uca sağlayan mobil uygulama.
- Juphy: Şirketlerin, tüm dijital kanallarına gelen mesajlarını tek platformda yönetmelerini sağlayan SaaS girişimi.
- PCI Checklist: PCI Checklist: Kredi kartı verisi işleyen, depolayan ve taşıyan işletmeler için zorunlu bir sertifikasyon olan PCI-DSS yetkilendirmesinin gerçek zamanlı süreç denetimlerini çevrimiçi gerçekleştiren platform.
- OtoParlat: Mobil uygulama üzerinden sipariş alarak araçları bulunduğu yerde su kullanmadan temizleyen girişim.
- Devfolio: Yazılım geliştiricilerinin kendi portföy web sitelerini oluşturmalarını sağlayan SaaS girişimi.
- Securezi: Geliştirdiği yeni nesil IoT cihazlarıyla geleneksel güvenlik sistemi konseptini tak-çalıştır hale getiren, bu sayede kameralı alarm ve akıllı izleme hizmeti sunan girişim.
- Sertifier: Eğitimlerden sonra dağıtılan basılı sertifikaları akıllı sertifika adıyla dijital ortamda üreten, doğrulayan ve depolayan, entegre edilebilir web uygulaması.
- Tolkido: Otizmli çocukların yaşam alanlarında bulunan nesneleri ebeveynlerinin sesi ile seslendiren, kişiselleştirilebilir eğitim materyali.
Beşinci dönemden mezun olan 9 girişim:
- Agrovisio: Uydu görüntüleriyle toprağı, ürünü ve iklimi takip eden ve gerçekleştirdiği toprak analizleriyle sürdürülebilir ve planlanabilir bir tarımın yolunu açan SaaS tarım teknolojisi girişimi.
- Cameralyze: Kamera görüntülerini analiz ederek, elde ettiği sonuçlarla önerilerde bulunan yapay zekâ destekli sanal asistanları geliştiren girişim.
- FakeFind: İnternette açılan sahte hesapları tespit etmeyi ve sosyal medyayı daha güvenilir bir şekilde kullanmayı sağlayan mobil uygulama.
- Vidyou: Eticaret ve pazaryerlerinin yüzbinlerce ürününü saniyeler içerisinde otomatik videoya dönüştüren ve otomatize eden video pazarlama platformu.
- Qubitro: IoT projelerinin geliştirme sürecini hafifleterek bireysel ve kurumsal kullanıcılar için gerekli tüm senaryoların kodlama ve kurulum yapılmadan hayata geçirilmesini sağlayan bulut platformu.
- Teamfluencer: Nano-influencerların sosyal medya hesaplarında toplu bir şekilde paylaşımda bulunarak markaların tanıtımını organik bir şekilde gerçekleştiren topluluk bazlı pazarlama teknolojisi platformu.
- Verilogy: Şirketlerin ve avukatların KVKK ve GDPR gibi karmaşık veri koruma regülasyonlarına uyum sağlayarak kişisel veri akışlarını yönetmelerini ve raporlamalarını sağlayan SaaS yazılımı.
- Gamer Arena: Çeşitli dijital oyunlarda benzer yetenekteki rakipleri turnuva ve düello ortamında karşı karşıya getirerek oyunculara para kazanma ve kendilerini ispatlama imkânı sağlayan rekabetçi e-spor platformu.
- HoloNext: Firmaların ve maker’ların Artırılmış Gerçeklik (AR) deneyimlerini kolayca tasarlayabilmelerine ve farklı platformlar üzerinden görüntülemelerine yardımcı olan SaaS tabanlı AR içerik geliştirme platformu.
Workup’ın altıncı dönemi Ocak ayında başlamıştı ve seçtiği 14 girişimi yakında mezun ediyor. Programın süreciyle, girişimleriyle ve başvurularıyla ilgili yeni gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.