Her Yerde Pilates: Aylık üyelik modeli ile çalışan online pilates stüdyosu

Türkiye’deki girişimleri paylaştığımız serimizde bugün, aylık üyelik modeli ile çalışan pilates stüdyosu Her Yerde Pilates var.

Tanem Kuriş, Banu Erdi, Canan Tekinel ve Gamze Kiremitçi tarafından Ocak 2018’de kurulan Heryerdepilates.com içerisinde pilates eğitmenleri tarafından oluşturulmuş 100’e yakın ders ve özel program bulunuyor.

Kullanıcılar ister süre, seviye, ekipman filtrelerini kullanıp kendilerine en uygun dersleri seçebilir ya da “Pilates’e Başlangıç, Quick Fit, Hamileler için Pilates ve Bale Barı” gibi özel hazırlanmış programları takip edebiliyor.

Zamansal ve mekansal özgürlük: Her Yerde Pilates

Kuruculara “nasıl bir sorun gördünüz de bu girişimi kurdunuz?” diye sorduk

“Teknoloji sayesinde insanlar hayatlarını daha kolaylaştırmaya, kendilerine zamansal ve mekansal özgürlük sağlamaya alıştılar. İnsanlar için artık her şey bulundukları yere geliyor. Biz de yola çıkarken Pilates yapmak isteyenlere bu özgürlüğü sağlayabilmek istedik.

Ortakların üçünün Pilates stüdyoları var, buraya gelenlerin zaman ayırmak için ne kadar zorlandıklarını görüyorduk, büyük şehirlerde trafik, ev ve işteki sorumluluklar, konservatif yaşam tercihleri ve stüdyolardaki yüksek ücretler gibi sebeplerden dolayı çok istense bile Pilates stüdyolarına gitmek mümkün olamayabiliyor. Biz de elimizdeki kaynakları kullanarak hem kaliteli bir içeriğe sahip hem de makul fiyatlı bir çözüm geliştirmeye karar verdik.”

Her Yerde Pilates’in yerel ve global hedefleri

Ana hedefimiz üye sayımızı hızla artırmak. Bireysel satış için Türkiye’nin önde gelen markaları ile iş birliklikleri üzerinde çalışıyoruz. Kurumsal tarafta ise sağlıklı yaşamı kimliklerinin bir parçası haline getiren şirketlerin insan kaynakları paketlerine girmeyi hedefliyoruz.

Üyelik sayısında arzu ettiğimiz ivmeyi yakaladığımız zaman ikinci fazda Pilates eğitmenlerine yönelik eğitim modülümüzün planı var. Türkiye’nin dört bir yanında Pilates eğitmenleri yetiştiriliyor, bu eğitmenlerin ulaşım, dil bariyeri ve maliyetler dolayısı ile kendilerini güncel tutmaları, dünyadaki yenilikleri takip etmeleri çok kolay olmayabiliyor. Biz yine alanında uzman eğitmenler ile bu eğitimleri Pilates hocaları için en ulaşılabilir hale getirmeyi hedefliyoruz.

Global hedefimiz ise siteyi en kısa zamanda İngilizce olarak tüm dünyaya açmak. Dünya çapında kalitede bir içeriği yurt dışındaki rakiplerimize kıyasla çok daha makul bir maliyet ile üretebiliyoruz. 2019 planlarımız içinde yurt dışına açılma çalışmaları yer alıyor.

“Siteyi açtığımız ilk gün ilk üyemizi içeri aldık…”

“Siteyi açtığımız ilk gün ilk üyemizi içeri aldık ve bu aile veya arkadaşlarımızdan biri değildi. Dördümüzün de tanımadığı biriydi ve bu bizi çok sevindirdi. Site açılmadan 3-4 ay önce Instagram hesabımızı açmış ve referans vererek farklı içerikler ile takipçi toplamaya başlamıştık. Site açıldığında 6-7 bin civarı takipçi sayımız vardı. Sitenin açılmasına yakın sosyal medya içeriğimizi artık tamamen özgün bir hale getirdik ve duyurularımızı bu kanaldan yaptık. Hala bireysel üyelerimiz, ağırlıklı olarak Instagram üzerinden yaptığımız pazarlama aktiviteleri ile geliyor.”

Heryerpilates.com’u diğer girişimlerden avantajlı hale getiren nedir?

Heryerdepilates.com direkt olarak Youtube, fitness appleri ve spor salonları ile rakip pozisyonda. Heryerdepilates.com’u rakiplerinden ayıran en önemli özellikler kişiye istediği özgürlüğü getirebilmesi, içeriğinin kalitesi ve zenginliği, her platformdan ulaşılabilir olması, makul ücreti ve Türkiye’nin en iyi eğitmenlerini kullanıcıların ayağına kadar götürmesi..

Güncel İçerikler