StartupHR: Startup’ların ortak veya ekip arkadaşı bulabileceği platform

Yeni girişimleri paylaştığımız serimizde bu sefer StartupHR var. Aslında geçtiğimiz Mart ayında paylaşmıştık ancak o zaman MVP olarak yola çıkmıştı ve yeni yeni üye almaya başladığını duyurmuştuk. Şimdi hem ekibiyle hem de altyapısıyla yoluna daha net devam ediyor.

StartupHR, geleceğin ekonomisi olan girişimcilik ekosistemine katılıp startuplarda yer alabileceğiniz, ortak ve stajyerlerle tanışabileceğiniz, ekibinizi genişleterek startup veya teknoloji şirketinizi daha hızlı büyütebileceğiniz dijital ve sosyal platformdur. Sistemde bireysel ve startup olmak üzere iki farklı üyelik mevcut, kişi profilini doldurarak yetkinliklerini belirtir, startup ise aradığı yetenekleri filtreleyerek kişileri listeler ve onlarla iletişime geçerek ekibine dahil eder.

Türkiye’de 10 binden fazla startup var

100’den fazla startup ile görüşerek ekip arkadaşı bulmanın çok ciddi bir problem olduğu anlayan ekip, bu girişimi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Workup girişimcilik programının 3. dönemine kabul edilen StartupHR, Ekim 2017’de faaliyetlerine başladı. Müge Bezgin ve Nizamettin Sami Harputlu olmak üzere 2 kişilik ekip tarafından kuruldu.

Türkiye’deki tüm startuplara dokunarak, startupların ekip problemini çözmeyi ve bu sayede ekosistemi büyütmeyi hedefliyor. Üç sene sonra ise sırasıyla Almanya, İngiltere ve Fransa’ya açılarak globalde de aktif olmak istiyor. Türkiye’de 10 binin üzerinde startup olduğunu dile getiren StartupHR kurucuları, dünyada ise her yıl milyonlarca yeni startup doğduğunu söyledi.

StartupHR’ın Türkiye’nin ekonomisine katkısı nedir?

“Startuplar geleceğin ekonomisini oluşturuyor. StartupHR ise startupların en büyük başarısızlık sebeplerinden biri olan ekip problemini çözerek onların büyümesi, hem Türkiye hem de dünya için değer yaratmasına katkı sağlayacak.”

Girişiminizi avantajlı hale getiren, diğer girişimlerden ayıran nedir?

“Buna öncelikle ekip cevabını verebiliriz, dört kişilik farklı yetkinliklere ve deneyimlere sahip genç ve canlı bir ekibe sahibiz. Sektördeki iş modelini tamamen tersine çevirdik, bu sebeple iş modeli olarak tüm rakiplerimizden ayrışıyoruz. Startup dostu bir girişimiz. Ekosistemde önemli işbirlikleri kurduk. Kurduğumuz işbirliklerini de büyük bir avantaj olarak görüyoruz.”

Güncel İçerikler