Minis: Compocket ekibi tarafından üretilen mobil tabanlı osiloskop

Minis, Compocket adındaki genç Türk mühendis ekibi tarafından oluşturulan, Dünya’nın en küçük osiloskobudur. Osiloskopların çok pahalı ve ilkel olması problemlerinden yola çıkarak, elektronik ölçüm cihazlarını tamamen değiştirmeyi ve herkese ulaşabilir kılmayı hedefleyen girişim, kitlesel fonlama platformu arıkovanı‘nda desteklerinizi bekliyor.

Günümüzde kullanılan ve tamamı ithal olan, büyüklüğü ise bir mikrodalga fırını anımsatan osiloskoplar, hem pahalı hem de karmaşık bir yapıya sahipler. Minis, bu büyük cihazları Endüstri 4.0 teknolojisiyle cebinizde taşıyabileceğiniz büyüklüğe indiriyor ve mobil teknolojiler kullnılarak cihazın kullanılmasını kolay bir şekilde sağlıyor. Artık bu büyük cihazlara gerek kalmadan; telefon, tablet ve bilgisayarlar üzerinden bu mini cihaz minis, kolaylıkla kullanılabiliyor.

Compocket girişimi İlayda Büyükdoğan, Burak Deniz ve Selim Coşkun Güler (CEO) tarafından 2017 yılında İstanbul’da kuruldu. Bu yılın ortalarında ise Kopenhag’a ikinci ofislerini açarak Avrupa ile çalışmaya başladılar.

Minis (Fotoğraf: egirişim)

Compocket ekibine; “Neden Minis?” diye sorduk?

Kurucu ortak Burak, bu soruyu şu şekilde yanıtladı: “Üniversite öğrencisiyken sadece elektronik laboratuvarlarında ve az sayıda bulunan bu eski ölçüm cihazlarına kolaylıkla ulaşamıyorduk. Okul dışında hobi amaçlı yaptığımız elektronik projelerindeki hatalarımızı tespit etmek, osiloskop kullanmadan günlerimizi alabiliyor ve motivasyonumuzu kırıyordu. Aslında girişim fikrimizin çıkış noktası, bir gün kendimize osiloskop satın almaya karar verip, pahalı fiyatlarına bütçemizin yetmediğini gördüğümüzde oldu. Kendimize, peki biz osiloskop yapamaz mıyız diye sorarak başlayan yolculuğumuz, aslında bu cihazların çok ilkel kaldığını ve yeni teknolojiyle birçok sorununun çözülüp geliştirmeye açık olduğunu fark etmemizle ilerledi.

Compocket Ekibi

İki yıla yakın süredir aralıksız çalışmamızda bizi motive eden şey ise, elektroniği öğrenme ve uygulamada bizim yaşadığımız problemleri artık gençlerimizin yaşamayacağını düşünmemiz oldu. Uygun ortam yaratıldığında Türkiye’deki özellikle gençlerin elektroniğe hakim olarak geleceğin teknolojisini yaratabileceğine inanıyoruz.” olarak bu sorumuzu cevapladılar.

Compocket ekibinin misyonu, eski, karmaşık ve pahalı ürünleri ya da hizmetleri, yenilikçi teknolojisiyle sadeleştirerek, kullanıcılarına mutluluk verici deneyimler sunmak ve bu ürünlerin daha çok kişiye ulaşmasına yardımcı olarak topluma fayda sağlamaktır.

Osiloskop pazarının büyüklüğü

Pazar büyüklüğü endüstride elektronik ölçüm cihazları olarak 25 milyar dolardan fazla ve 2023’te 29 milyar doları geçmesi beklenmektedir. Ayrıca öğrencilerin ve elektronikle hobi olarak ilgilenen bireysel kitlenin büyük kısmının, daha önce bu cihazlara erişimi olmadığı için yeni bir pazar yaratılmaktadır. Eğitim alanında ise sadece Türkiye’de yaklaşık 3500 teknik lise bulunmakta ve burada 2 milyon öğrenci eğitim almaktadır. Her yıl ise 15.000 bin yeni elektronik mühendisi adayı öğrenci üniversitelere yerleşmektedir.

Minis’i diğer ürünlerden avantajlı hale getiren durum

Elektronik öğrenim ve uygulamasının basitleştirilmesi amacıyla, Minis’in kullanıcı dostu ve pratik olmasına çok önem vermişler. Ölçüm işlemlerinde, eski cihazlardaki ekran ve düğmeleri ortadan kaldırıp, telefon ve tablet uygulamasıyla hepimizin alışık olduğu parmak hareketlerini getirmişler.

Compocket, Workup Girişimcilik Programı üçüncü dönemine seçilen bir girişimdir.

Güncel İçerikler