UserGuiding, Collective Spark liderliğinde 1.1 milyon TL yatırım aldı

UserGuiding, web uygulamalarının kullanımını kolaylaştırarak değer önerilerini en hızlı şekilde kullanıcılarına aktarmalarına yardımcı olan bir SaaS ürünüdür.

Girişimin ilk yatırım turuna Collective Spark liderliğinde Galata Business Angels ve bireysel melek yatırımcı Sinan Tan katıldı.

UserGuiding, kod yazmadan interaktif ürün rehberlerinin hazırlanmasına olanak sağlayarak ürün yöneticilerinin, pazarlama ve kullanıcı deneyimi takımlarının web uygulamalarının ön yüzünde değişiklik yapmalarına imkân tanır. Dakikalar içerisinde oluşturulan kişiselleştirilmiş rehberler ile oryantasyon sürecini hızlandırarak müşterilerin destek yükünü azaltır. Mevcut kullanıcıların yeni geliştirilen özellikleri kısa sürede daha etkili bir şekilde kullanmalarını mümkün hale getirir. Ayrıca NPS (Net Promoter Score) özelliği ile ürün sahiplerine son kullanıcılardan geri bildirim alma imkanı sunar.

UserGuiding Ekibi

Tamamı Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan ve 8 kişilik bir takımı bulunan girişim, yakın zamanda birkaç kişiyi ekibine katarak takımını daha da güçlendirmek istiyor. Aldığımız bilgiler doğrultusunda, yatırımın yarısını bu nedenle insan kaynakları için ayırmışlar. Kalan yarısını da büyüme ve pazarlama faaliyetleri için kullanacaklar. Şu ana dek ücretsiz kanallarda içerik odaklı bir pazarlama stratejileri vardı. Yatırım ile birlikte sponsorlu içerik üretmeyi ve tıklama başına ödemeli (pay-per-click) reklamları da denemeyi düşünüyorlar.

User onboarding’in Canva’sı

User onboarding hızlı büyüyen bir pazar olduğu için bu pazarda çeşitli özellik ve kapasitelerde farklı oyuncular var. UserGuiding, ilk günden bu yana pazarın, user onboarding ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayan aynı zamanda kullanımı en kolay oyuncusu olmayı hedefliyor. Kullanıcılarının herhangi bir teknik ya da tasarım bilgisine gerek duymadan kolay bir şekilde UserGuiding’i kullanabilmeleri için kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik konularına ciddi yatırım yapıyorlar. Kısacası user onboarding pazarının Canva’sı olmak istiyor.

Workup‘ın 3. dönemine kabul edilen UserGuiding’in bu yatırım haberinin içeriği ve fotoğrafı, girişimcilerin ofislerinde yatırımcılarla birlikte oluşturulmuştur.

egirişim olarak girişim ekosistemindeki tüm gelişmeleri, kaynağından aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler