Çiftçilere tahmin ve erken uyarı sistemi sunan Görsentam, 50 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Tarımsal işletmelerin bitki korumaya yönelik doğru kararlar vermesine yardımcı olan ve çiftçiye akıllı danışmanlık sağlayan Görsentam, melek yatırımcı ağı ŞirketOrtağım‘dan 50 milyon TL değerleme üzerinden ilk yatırım turunu tamamladı.

ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı Başkanı Mehmet Bulduran girişimin yönetim kuruluna dahil oldu ve lider yatırımcısı olarak Görsentam’a bilgi birikimi ve tecrübelerini aktaracak.

Meyve fidanı ve bahçecilik faaliyetleri sürdüren çiftçi bir aileden gelen ve tarımda var olan sorunların içerisinde yetişmiş bir ziraat mühendisi ve yazılım geliştiricisi olan Mert Demirel tarafından 2020 yılında Bursa Ulutek Teknopark’ da kurulan Görsentam, ilk MVP ürünü
çıkarak tarım işletmelerince kullanılmaya başlanmıştır. Devam eden Ür-Ge çalışmalarını da tamamlayan girişim, teknolojisini patentleyerek bugün tarım işletmelerine ve tarım bakanlığına hizmet veriyor.

Hassas tarımın önemli parçası: Görsentam

Tarımsal bir meteoroloji istasyonu ile araziden veri toplayan ve bu verileri yapay zekâ ile yorumlayarak tarımsal hastalık ve zararlı etmenlere karşı çiftçiye ne zaman ve hangi ilacı kullanması gerektiğini bildiren Görsentam, ürünü tabana yaymak için önemli adımlar atıyor.

Girişimin kurucusu ve CEO’su Mert Demirel, verdiği özel demeçte;

“Tüm donanımlarını firma bünyesinde yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz tarımsal tahmin ve uyarı sistemini seri üretim hazırlıklarını tamamlayarak akıllı tarım pazarını genişlettik ve ürün kiralama modeline geçerek her kesimin kullanabileceği maliyetlere indirdik.” dedi. 

Mehmet Buldurgan ise tarımda teknolojinin gelişimine vurgu yaparak;

“Tarım sektörünün oldukça stratejik öneme sahip olduğu ülkemizde tarım teknolojilerinin gelişmesine ve globalleşmesine önem veriyoruz. Bu sebeple ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı olarak akıllı tarım girişimi Görsentam’a yatırım yaptık.” dedi.

Güncel İçerikler