Sesli self terapi hizmeti sunan Selfweller, 16.6 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Psikolojik ve duygusal sorunların çözümüne yönelik kişiye özel “sesli self terapi” seansları ve interaktif etkinlikler hazırlayan, kullanıcıların kendi kendine yardım deneyimini yaşamalarını amaçlayan, yapay zeka destekli self terapi uygulaması Selfweller, melek yatırım ağı ŞirketOrtağım liderliğinde iş dünyasının önde gelen toplam 8 yatırımcısından 16.6 milyon TL değerleme üzerinden ilk tur yatırımını aldı.

ŞirketOrtağım yatırımcı üyeleri arasında yer alan iş dünyasının başarılı ismi ve Melek Yatırımcı Yakup Aydilek ise girişimin lider yatırımcısı olarak bilgi birikimi ve tecrübelerini ekibe aktaracak.

İzmir Bilimpark Teknoloji Geliştirme merkezinde faaliyet gösteren ve Ruh Sağlığı Profesyonelleri ile Akademisyenler tarafından bir buçuk yıl süren Ar-Ge çalışmalarının ardından uygulama marketlerinde yerini alan Selfweller, teknolojisi ve içerikleri ile özellikle ruh sağlığı hizmetlerine erişimin önündeki mahremiyet, ön yargı, maliyet, ulaşılabilirlik ve niteliksiz uzman sorunlarını çözmeyi amaçlıyor.

Sade ve anlaşılır kullanımı sayesinde kullanıcılar; destek almak istedikleri self terapi konusunu seçip, soruları cevaplayarak, kullanıcılara adıyla hitap eden ve verdikleri cevaplar sonucunda algoritma tarafından hazırlanmış sesli terapi kayıtlarına ve bu seansları destekleyen bilişsel davranışçı terapi etkinliklerine ulaşabilecekler.

Bu yatırımla birlikte ilk metriklerini oluşturmayı ve marka bilinirliğini sağlamayı amaçladıklarını belirten girişimin Kurucu Ortağı Psikolojik Danışman Hüseyin Eleman verdiği demeçte;

“2024 yılını Türkiye’ de büyüme süreci olarak değerlendireceklerini ve hızlı globalleşmeye imkan veren yapıları sayesinde vakit kaybetmeden global pazara açılacaklarını” vurguladı. Girişimin Lider Yatırımcısı Yakup AYDİLEK ise; “Selfweller, yalnızca bir terapi uygulaması değil, aynı zamanda global bir vizyona sahip, sınırları aşan bir deneyim sunuyor. Özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika piyasalarında, yeni nesil bir deneyim olarak karşımıza çıkıyor ve kullanıcılardan büyük bir talep görmesi bekleniyor. Yenilikçi ve kullanıcı dostu tasarımı sayesinde, herkesin kolayca erişebileceği ve kullanabileceği bir platform oluşturmayı hedefliyoruz. Bu uygulamanın terapiye erişimde yeni bir çığır açacağına ve dünya çapında pozitif bir etki yaratacağına inanıyoruz.”

Güncel İçerikler