Influencer pazarlama platformu Geeklyzer, 42.5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Influencer Marketing’in gerçek gücünü keşfettiren big data platformu Geeklyzer, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı öncülüğünde iş dünyasının önde gelen Melek Yatırımcılarından 42.5 milyon TL değerleme üzerinden ilk tur yatırımını aldı.

ŞirketOrtağım Ağı Üyelerinden Melek Yatırımcı Burçak Güldoğan ise girişimin lider yatırımcılığını yürütecek.

Influencer Marketing ve Social Monitoring çözümlerini birleştirmesi sayesinde markaların yenilikçi perspektifler kazanmasını mümkün kılan Geeklyzer, bu yeniliklere bahsedilme takibi ve etki gücü, performans kıyas raporları ve doğru influencer seçimi gibi örnekler verilebilir. KWORKS’23 Hızlandırma Programı mezunlarından olan Geeklyzer’ın iki ana temel özelliği bulunmakta. Birincisi, eksiksiz bahsedilme takibi ve performans verimliliği kıyası özellikleri ile sektördeki en önemli eksikliklerden benchmark raporlarını ulaşılabilir kılar. İkincisi, influencer analizleri ve influencer paylaşım geçmişi gibi özellikleri sayesinde markalara en uygun influencer seçimine olanak tanır.

Geeklyzer, hizmet verdiği ülkelerdeki nano’dan mega’ya tüm influencerların paylaşımlarını eksiksiz takip edebilmenin yanı sıra gelişmiş yapay zeka özellikleri sayesinde metinden, görselden ve sesten tanımlama yapıp büyük bir veri havuzuna sahip oluyor.

Bu verileri deep learning ve istatiksel algoritma ile işleyerek de anlamlı hale getiriyor. Instagram odaklı başlayan servislerini aldıkları bu yatırım ile 2024’ün ilk yarısında tüm sosyal mecraları kapsam alanına katacak şekilde genişletmeyi amaçladıklarını belirten girişimin kurucu ortağı Atakan Başaran, “sundukları çözümler ile sektördeki global eksiklikleri çözüp pazaryeri, kozmetik, tekstil ve FMCG sektörlerinden global markalarla çalışmayı ve kısa süre içerisinde yeni ülkelere açılmayı hedeflediklerini” vurguladı.

Güncel İçerikler