Dünyanın ilk taşınabilir hemodiyaliz cihazını geliştiren NextKidney, 11.9 milyon euro yatırım aldı

Dünyanın ilk taşınabilir hemodiyaliz cihazını geliştirmek için çalışmalar yapan NextKidney, düzenlenen Seri B turda 11.9 milyon euro yatırım aldı.

Dünyanın ilk taşınabilir hemodiyaliz cihazını geliştirmek için çalışmalar yapan NextKidney, düzenlenen Seri B turda 11.9 milyon euro yatırım aldı. Tur, daha önce sizlere paylaştığımız OnePlanetCrowd liderliğindeki 4.1 milyon euroluk turun devamı olarak Fransa ve Hollanda’daki yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti.

Her yıl dünya çapında 2.8 milyon kişi diyaliz tedavisi görüyor. Bununla birlikte, hemodiyaliz, zaman taahhüdü ve yoğunluk açısından son derece zahmetli olduğu için böbrek hastalarının hayatını önemli ölçüde etkiliyor. Bu sorunları analiz eden girişim de çözümler üzerinde derinlemesine çalışmalar yapıyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında sizlerle kitle fonlama yatırım turuna çıktığını paylaştığımız Nextkidney, böbrek yetmezliğinden muzdarip hastaların yaşam tarzını iyileştirmek için Hollandalı sağlık sigortası şirketleri CZZilveren KruisMenzis ve profesyonellerle iş birliği içinde hastaların bağımsız olarak diyalize girmesini sağlayan Neokidney’i geliştirdi.

Girişimin geliştirdiği çözüm, hastaların özgür bir yaşam geçirmelerini ve yaşam kalitelerinin iyileştirmeyi sağlıyor. Ayrıca daha az bakım desteği ve diyaliz sıvısı ihtiyacı sayesinde de tedavi maliyeti azalıyor. Neokidney, girişimin Lozan ve Singapur’daki laboratuvarlarında geliştiriliyor.

Halk sağlığı politikasında böbrek yetmezliğinin tedavisi giderek daha fazla önem kazanıyor. NextKidney, Neokidney ev tipi hemodiyaliz cihazının geliştirilmesiyle dünya genelindeki diyaliz hastalarının yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Hemodiyaliz, böbrekleri düzgün çalışmayan kişilerde kanı temizlemek için kullanılan bir işlem olarak açıklanıyor. Hemodiyaliz cihazları kanın verimli ve güvenli bir şekilde filtrelenmesine yardımcı oluyor.

NextKidney, yaklaşımının merkezine hastayı ve yaşam kalitesini yerleştirerek güvenli, kullanışlı ve kullanımı basit bir çözüm sağlamak için yenilikçi teknolojilerden yararlanıyor.

NextKidney CEO’su Jérôme Augustin, “Küresel diyaliz pazarındaki sürekli büyüme, insan gücü, lojistik ve hastaların yaşam kalitesi gibi güncel sorunları ele alan bir cihaz talep ediyor. Neokidney bunu, hastaların herhangi bir zamanda herhangi bir yerde diyaliz tedavilerini sıvı lojistiği veya altyapı tarafından engellenmeden gerçekleştirmesini sağlayarak, hastaların toplumla ve profesyonel yaşamlarıyla daha uzun süre bağlantıda kalmalarını sağlayarak yapıyor.” dedi. 

NextKidney, yatırımları girişimin taşınabilir cihazının klinik deneyleri için kullanacağını söylüyor.

Güncel İçerikler