Sağlık girişimi Nextkidney, dünyanın ilk taşınabilir hemodiyaliz cihazı için 4.1 milyon euro yatırım aldı

Dünyanın ilk taşınabilir hemodiyaliz cihazını geliştiren Nextkidney, kitle fonlama turunda 4.1 milyon euro yatırım aldı.

Dünyanın ilk taşınabilir hemodiyaliz cihazını geliştiren Nextkidney, kitle fonlama turunda 4.1 milyon euro yatırım aldı. Oneplanetcrowd platformunda gerçekleşen yatırım turu, şirketin ürününün pazara sunulmasını kolaylaştıracak ve gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz Kasım ayında sizlerle kitle fonlama yatırım turuna çıktığını paylaştığımız Nextkidney, 1 milyon euro – 5 milyon euro arasında yatırım almayı hedefliyordu. Hedeflediği yatırım aralığıyla turu tamamlayan girişim, çalışmalarına tüm hızıyla devam edebilecek.

Her yıl dünya çapında 2.8 milyon kişi diyaliz tedavisi görüyor. Bununla birlikte, hemodiyaliz, zaman taahhüdü ve yoğunluk açısından son derece zahmetli olduğu için böbrek hastalarının hayatını önemli ölçüde etkiliyor. Bu sorunları analiz eden girişim de çözümler üzerinde derinlemesine çalışmalar yapıyor.

Nextkidney, böbrek yetmezliğinden muzdarip hastaların yaşam tarzını iyileştirmek için Hollandalı sağlık sigortası şirketleri CZZilveren KruisMenzis ve profesyonellerle iş birliği içinde hastaların bağımsız olarak diyalize girmesini sağlayan Neokidney’i geliştirdi.

Girişimin geliştirdiği çözüm, hastaların özgür bir yaşam geçirmelerini ve yaşam kalitelerinin iyileştirmeyi sağlıyor. Ayrıca daha az bakım desteği ve diyaliz sıvısı ihtiyacı sayesinde de tedavi maliyeti azalıyor. Neokidney, girişimin Lozan ve Singapur’daki laboratuvarlarında geliştiriliyor.

CZ CEO’su Joep de Groot, “Taşınabilir diyaliz cihazına ve onun sağlık hizmetlerine girmesine yatırım yapıyoruz çünkü taşınabilir diyaliz cihazının böbrek hastalarının yaşamını önemli ölçüde iyileştirdiğine inanıyoruz. Portatif diyaliz cihazı, sağlık hizmeti maliyetlerini de azaltıyor. Bu yüzden benzersiz diyaliz makinesi, Hollanda’daki sağlık hizmetlerinin geniş ölçüde herkes için erişilebilir olmasına yardımcı oluyor.” dedi.

Neokidney son geliştirme aşamasında ve 2024 yılına kadar Hollanda’da piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şirket, geliştirmenin son aşamasında ve güvenlik testleri Nisan 2022’de Singapur’da başlıyor. Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde pazar onayı için gerekli olduğundan, 2023 sonbaharında Fransa ve Hollanda’da hastalarla yapılan iki klinik deney başlayacak.

Güncel İçerikler