Rüzgar türbini bakımlarını robotlarla yapan Aerones, 27.7 milyon euro yatırım aldı

Rüzgar türbinlerinin temizliğini ve bakımını sağlayan temiz enerji odaklı Aerones, 27.7 milyon euro yatırım aldı.

Daha iyi türbin bakımı ve denetimi yoluyla rüzgar enerjisinin geleceğini iyileştirmeyi amaçlayan Aerones, 27.7 milyon euro yatırım aldı. Haniel ve Lightrock tarafından yönetilen tura mevcut yatırımcılar Change Ventures, Mantas Mikuckas, Metaplanet, Pace Ventures ve Future Positive Capital katıldı.

Geçtiğimiz günlerde 39 milyon dolar yatırım aldığını paylaştığımız girişim, 2019 yılında kuruldu. Y Combinator tarafından desteklenen Aerones, dünya çapındaki rüzgar operatörleri için daha hızlı, daha güvenli ve daha etkili hizmetler sunmayı amaçlıyor. Geliştirilen sistem, rüzgar türbini kanatlarının ve kulelerinin bakımını teşvik ederek rüzgar varlıklarının verimliliğini en üst düzeye çıkarmaya ve işletme maliyetlerini düşürmeye yardımcı oluyor. Günümüzde bu işi yapan şirketlerin çoğu yetersiz tedarik edilen, çok pahalı olan ve kötü hava koşullarında çalışamayan sertifikalı iple erişim teknisyenlerini kullanıyor.

Aerones

Aerones’in uzaktan çalıştırılan robotları, kuleleri ve bıçakları sıvı bir deterjan püskürterek temizlerken, bıçakların altındaki huniler bulaşan sıvıyı yeniden kullanım için topluyor. Robotlar ayrıca türbin sistemlerini kameralar ve ultrason tarayıcılarla denetliyor. 120 kişinin üzerinde çalışanı bulunan girişim, bugüne kadar 19 ülkede 5.000’den fazla türbini temizlediğini belirtiyor. Rüzgar enerjisi bakım pazarı yaklaşık 30 milyar dolar değeriyle dikkatleri üzerie çekiyor. Girişim, mevcut süreçlerden 6 kat daha hızlı, daha güvenli ve %40 daha verimli olduğunu iddia ediyor.

Aerones kurucu ortağı ve CEO’su Dainis Kruze, “Global çaplı zorluklar, global rüzgar enerjisi kapasitesinin etkin bir şekilde çalışmasını sağlama misyonumuz anlamına geliyor. Robot çözümlerimiz hiç bu kadar önemli veya talep görmemişti. Yeni ve mevcut yatırımcılarımızın desteğiyle, operasyonlarımızı daha da ölçeklendirmeyi, teknolojimize yatırım yapmayı ve teklifimizi geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Lightrock’tan Nigel McCleave“Aerones, hızla büyüyen bir pazarda müşteriler için gerçek yatırım getirisi sağlayan benzersiz bir robotik platform geliştirdi. Küresel rüzgar endüstrisindeki maliyetleri ve verimsizlikleri azaltmaya devam ederken Dainis, Janis ve tüm Aerones ekibini desteklemekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Girişim, yeni yatırımla beraber personel sayısını artırmayı, sahada konuşlandırılan robot servis ekiplerinin sayısını artırmayı, Afrika ve Avustralya dahil olmak üzere hızla büyüyen pazarlardaki varlığını genişletmeyi ve pazara yeni hizmetler sunmayı planlıyor.

Güncel İçerikler