Rüzgar türbinlerini robotlarla temizleyen Aerones, 39 milyon dolar yatırım aldı

Rüzgar türbinlerinin temizliğini ve bakımını sağlayan Aerones, 39 milyon dolar yatırım aldı.

Temiz enerji sağlamada önemli rol oynayan rüzgar türbinlerini temizleyip denetlemesini sağlayan Aerones, 39 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan yatırımcıların bilgisi paylaşılmadı.

Rüzgar türbinleri, temiz enerji üretimi için önemli kaynaklar arasında bulunuyor. Alternatif enerji kaynağı olarak bizlere önemli çözümler sunsa da türbinlerin birçoğu çalışmaya bağlı olarak yağ sızdırma eğiliminde olabiliyor. Bunun sonucunda da kanatların aşınması, rüzgar direncinin artması ve zeminin kirlenmesi gibi birçok istenmeyen sonuç ortaya çıkıyor. İşte tam bu anda devreye Aerones giriyor.

Aerones’in uzaktan çalıştırılan robotları, kuleleri ve bıçakları sıvı bir deterjan püskürterek temizlerken, bıçakların altındaki huniler bulaşan sıvıyı yeniden kullanım için topluyor. Robotlar ayrıca türbin sistemlerini kameralar ve ultrason tarayıcılarla denetliyor. 120 kişinin üzerinde çalışanı bulunan girişim, bugüne kadar 19 ülkede 5.000’den fazla türbini temizlediğini belirtiyor.

Y Combinator tarafından desteklenen ve Letonya’dan gelen Aerones, en az 2.5 milyon dolar daha yatırım almayı planlıyor. Nisan ayında Aerones, Fransa merkezli Future Positive Capital ve Estonya merkezli Change Ventures‘tan 9 milyon dolar yatırım aldı.

Kurucu ortak Dainis Kruze, girişimin operasyonlarını hızla büyüttüğünü ve sektördeki en büyük 10 firmadan 9’uyla çalıştığını söyledi. Yeni yatırımla beraber Aerones, pazardaki varlığını genişletmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler