Elektrikli bisiklet üreticisi Cowboy, 80 milyon dolar yatırım aldı

80 milyon dolar yatırım aldığını açıklayan elektrikli bisiklet üreticisi Cowboy, 2023 yılına kadar 100.000 biniciye ulaşmayı hedefliyor.

Alternatif kentsel ulaşım yolları sunan mikromobilite girişimleri trafik ve çevre kirliliği gibi sorunlara ciddi bir çözüm sunuyor. Bu alanda Avrupa’da güçlü isimlerden biri olan Brüksel merkezli elektrikli bisiklet üreticisi Cowboy, C Serisi bir finansman turunda 80 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

HCVC ve Siam Capital tarafından ortaklaşa yönetilen tur, Tiger Global, Index Ventures, Eothen, Isomer Opportunities Fund, Future Positive Capital ve Triple Point Capital gibi isimlerden katılım gördü. Toplamda 120 milyon dolar yatırım alan şirketin değerlemesine dair bir açıklama yapılmadı.

2017 yılında kurulan Cowboy, 2023 yılına kadar 100.000 biniciye ulaşmayı hedefliyor. Cowboy’un CEO’su ve kurucu ortağı Adrien Roose, ilk girişimi olan yiyecek dağıtım şirketi Take Eat Easy’i kurmuştu. Teslimatlar için bisiklet sürücüleriyle bağlantı kuran bu iş modelinde bisikletlerden dolayı lojistik ağında sorunlar yaşadığını belirten Roose, daha sonrasında elektrikli bisikletleri dağıtım için kullanmaya başladığını dile getiriyor.

Roose ve kurucu ortakları Karim Slaoui ve Tanguy Goretti, daha genç bir şehir sakinine hitap edecek bir bisiklet tasarlamaya başladılar. 19 kg ağırlığında olan Cowboy bisikletleri, gizli konumlandırılmış bir pile sahip. C3 modeli 2.090 euro üzerinden satışa sunulurken, C4 modeli ise 2.590 euro üzerinden fiyatlandırılmıştır.

Cowboy, yeni finansmanı öncelikle bisikletler üzerindeki teknolojisini geliştirmek için kullanmayı planlıyor. Bisiklet fiyatlarının düşmesini istediğini belirten Roose, şirketin büyümesinin bunu gerçekleştirmeye yardımcı olacağını söylüyor. Şirket ayrıca, Cowboy uygulamasını geliştirmeyi planlıyor. 22 şehirde mevcut olan Cowboy bakım uygulaması, bisiklet sahiplerinin bisikletlerini satabileceği veya bisikletlerinin bakımlarını yaptırabileceği bir uygulama. Cowboy’un bir diğer hedefi ise ekibini büyütmek. 2021’de ABD’ye açılan girişim, buradaki ekibini büyütmek için daha fazla insanı işe almayı planlıyor.

Güncel İçerikler