İnsansı robotlar geliştiren 1X Technologies, 23.5 milyon dolar yatırım aldı

İnsan gibi hareketler ve davranışlar sergileyebilen robotlar üzerinde çalışamalar yapan 1X, 23.5 milyon dolar yatırım aldı.

İnsan gibi hareketler ve davranışlar sergileyebilen robotlar üzerinde çalışamalar yapan 1X Technologies, 23.5 milyon dolar yatırım aldı. Tura, OpenAI Startup Fund, Tiger Global ve Sandwater, Alliance Ventures ve Skagerak Capital katıldı.

2014 yılında Bernt Øivind Børnich ve Nguyen Ho Quoc Phuong tarafından kurulan girişim, pratik, gerçek dünya uygulamalarına sahip robotlar yaratmayı amaçlayan bir mühendislik ve robotik girişimi olarak karşımıza çıkıyor. Bu ayın başlarında 1X Technologies, Halodi Robotics’ten yeniden markalaştığını duyurdu. Girişim, gelişiminin ve gelecekteki hedeflerinin, aynı zamanda ekibin kendine özgü otomasyon uzmanlığını temsil eden 1X adıyla lanse edildiğini söylüyor.

1X’in dünya çapında 60’tan fazla çalışanı bulunuyor. Girişim, insan benzeri hareketler ve davranışlar sergileyebilen android robotlar üretiyor.

Girişimin kurucu ortağı Bernt Øivind Børnich, “Androidlerimiz eninde sonunda insanlar arasında birer birer çalışacak. Androidler bizim dünyamızda çalışacaksa, bizim dünyamızı deneyimlemeleri gerekiyor. İşlevsel olmak için yavaşlaması gereken diğer androidlerin aksine, 1X’in modelleri 1x hızında çalışıyor. Bu yeni kısma başlamaktan heyecan duyuyoruz ve yeni markamız altında sektör lideri ürün ve hizmetler sunmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz. Yatırımcılarımızın desteğiyle robotik alanında önemli adımlar atmaya ve küresel işgücü piyasasını büyütmeye devam edeceğiz.” dedi.

Alliance Venture’dan Arne Tonning, “Demografik değişiklikler işgücü sıkıntısına neden olacak ve androidler boşluğu doldurmaya yardımcı olabiliyor. Goldman Sachs, 2035’te 150 milyar dolarlık bir pazar potansiyeli öngörüyor. Doğru kullanım senaryolarını çözmek başarının anahtarı ve 1X Technologies’in kazanan bir ittifak oluşturduğuna inanıyoruz.” dedi. 

Yeni yatırımla beraber 1X Technologies, NEO adındaki robotun gelişimini hızlandıracak. OpenAI tarafından yatırım yapılması, ilerleyen süreçte robotlara yenilikçi teknolojilerin gelebileceğinin ışığını tutuyor.

Güncel İçerikler