Kripto bankacılık hizmeti BVNK, 40 milyon dolar yatırım aldı

Kişilerin dijital varlıklarını tek platform üzerinden yönetmelerini sağlayan BVNK, A Serisi yatırım turunda 40 Milyon dolarlık yatırım aldı. Böylece BNVK’nin değerlemesi 340 Milyon dolar oldu.

Tiger Global’ın liderliğinde yürütülen yatırım turunda, Raba Partnership, Avenir, Kingsway Capital, Nordstar, Concentric ve Base Capital gibi çeşitli yatırımcılar yer aldı.

BVNK, kripto yerli işletmeler için bankacılık hizmetleri ve ödemeler sunuyor

BVNK ilgili şirketlerin, kripto para birimlerinde ödeme kabul edebildiklerini, yüzlerce farklı para birimine ve kripto varlığına sahip olabileceklerini söylüyor. Ayrıca dünyanın her yerine kolay bir şekilde para gönderebileceklerini belirtiyor.

BVNK kurucu ortağı ve CEO’su Jesse Hemson-Struthers, “Başlangıçta bir perakende işi başlattık ve şimdi tamamen bir B2B işi oldu. Geçen yıl, kripto alanındaki en iyi yetenekleri keşfederek geçirdik. Şu anda şirkette 120 kişi var” dedi.

Jesse Hemson-Struthers, birçok işletmenin, kripto para birimlerini desteklemenin yolunu aradığını ancak bunun zor bir süreç olduğunu ve dünyadaki birçok bankanın kripto para birimleriyle çalışmak istemediğini de söyledi.

Kurucu ortak ve Baş ürün sorumlusu George Davis, BVNK’nin hedefinde kripto piyasasında ilerlemek isteyen şirketlerin olduğunu belirtti.

BVNK, banka kartlarına güvenmek yerine, kendi platformları üzerinden müşterilerinin banka hesap bilgileriyle giriş yapmalarını ve oradan anında ödeme başlatmalarını istiyor. Bu şekilde, müşterilerinin kart işlem ücretlerinden de tasarruf edebileceğini belirtiyor.

Jesse Hemson-Struthers, şirket’in şu anda yıllık ödeme hacminde 2 milyar doların üzerinde işlem yaptığını söylüyor.

Güncel İçerikler