Latin Amerika merkezli dijital nakliye şirketi Nowports, 150 milyon dolar yatırım aldı

Latin Amerika’da dijital nakliye şirketi Nowports, 1.1 milyar dolar değerleme üzerinden 150 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin toplam sermayesi ise, 240 milyon doların üzerine ulaştı.

C serisi yatırım turuna; Tura Bitso’dan Daniel Vogel, Incode’dan Ricardo Amper, Deel’den Alex Bouaziz, Tiger Global, Foundation Capital, Monashees, Broadhaven Ventures, Mouro Capital ve Base10 Partners katıldı.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Alfonso De los Ríos‘a göre, ”C Serisine bu kadar çabuk başlamayı beklemiyorduk, ancak dev adımlarla büyüdük. Şimdi deniz ticareti için ilk beş ülkede rekabet ediyoruz ve güçlü bir ekiple fintech ortamına katılıyoruz” dedi.

Şirket’in yedi ülkede ofisi bulunuyor

2022’nin ilk çeyreğinde Panama’da faaliyete başlayan Nowports, Concepcion, Şili, Medellin, ve Kolombiya’ya kadar genişlediğini söylüyor. 500’den fazla çalışanı olan şirketin, Meksika, Peru, Brezilya ve Panama dahil olmak üzere yedi ülkede 10 aktif ofisi bulunuyor.

Şirket, mühendisliğe vurgu yaparak yeni sermayesini işçi alımında kullanmayı planlandığını  belirtiyor. Ayrıca halihazırda faaliyet gösterdiği ülkelerdeki varlığını genişletmeyi ve daha fazla şehirde ofis açmayı planladığını belirtiyor. Nowports’un yeni ofis planlarının arasında Brezilya, Meksika ve Şili olduğu söyleniyor.

Ayrıca Nowports, geçen yıl piyasaya sürdüğü “envanter finansman aracı” ile ilgili, kullanıcılarına ithalat için daha fazla mal edinme ve sonra ödeme yapma olanağını sağlamak üzere tasarlandığını belirtiyor. Bu durumda nihai hedefinin, şirketlerin fintech ile ithalatlarını ve ihracatlarını artırmalarına yardım etmek olduğunu söylüyor.

Güncel İçerikler