KOBİ’lere odaklanan fintech Lulalend, 35 milyon dolar yatırım aldı

KOBİ'lerin ihtiyacı olan paraya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olan Lulalend, 35 milyon dolar yatırım aldı.

KOBİ’lerin ihtiyacı olan paraya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlayan Lulalend, düzenlenen Seri B turda 35 milyon dolar yatırım aldı. Lightrock liderliğinde düzenlenen tura mevcut yatırımcılar The International Finance Corporation (IFC), Quona Capital ile beraber yeni yatırımcılar DEG, Triodos Investment Management ve Women’s World Banking Asset Management katıldı.

2014 yılında kurulan girişim, Güney Afrika’nın küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ’ler) yönelik ilk online finansman sağlayıcısı olduğunu iddia ediyor. Lulalend, kredi puanlama algoritmasıyla iş durumunu hızlı ve doğru bir şekilde değerlendirmek, başvuruları incelemek ve fonları haftalar veya aylar yerine “saatler içinde” harcamak için bir dizi alternatif kaynaktan gelen verilerden yararlandığını söylüyor.

Ülkede iki milyondan fazla KOBİ’yi hedefleyen Lulalend, KOBİ’ler için banka hesapları, yapay zeka liderliğindeki bir nakit akışı yönetimi aracı ve kredilendirme çözümleri aracılığıyla eş zamanlı nakit erişimi sunan neobankank odaklı Lula hizmetini piyasaya sürdü. Şirketin  tescilli kredi puanlama algoritmasıyla birlikte dijitale öncelik veren yaklaşımı, KOBİ’lerin  iş finansmanına erişmesi için daha hızlı, daha basit ve daha şeffaf bir hizmet sunmasını  sağladı.

Lulalend’in kurucu ortağı ve CEO’su Trevor Gosling, “Güney  Afrika’nın kritik KOBİ sektöründe finansal kapsayıcılığı artırma ve büyümeyi hızlandırma misyonumuza bağlı olan yeni ve mevcut yatırımcılarımıza minnettarız. Onların birleşik desteğiyle, Güney Afrika’daki KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için işimizi ölçeklendireceğiz ve pazara yeni ürünler getireceğiz.” dedi.

Yeni yatırımla beraber Lulalend, kredi miktarının boyutunu artıracak, yeni çözümler geliştirecek ve Lula’yı piyasaya sürmek için teknolojiye ve yeteneğe yatırım yapacak. Ek olarak, Women’s World Banking Asset Management ile yeni ortaklığı Lulalend, ürününü bölgedeki kadınlara ait KOBİ’lere ölçeklendirmesine olanak tanıyacak.

Güncel İçerikler