Foxconn, elektrikli araçların otonom sürüş teknikleri için Nvidia ile çalışacak [CES 2023]

Foxconn ve Nvidia, CES 2023'de elektrikli araçların otonom sistemleri için anlaşma yaptığını açıkladı.

Tayvan merkezli elektronik üreticisi Foxconn, geliştirdiği elektrikli aracın otonom sürüş sistemleri için Nvidia ile iş birliği yaptığını CES 2023 etkinliğinde açıkladı. İki bölümden oluşan ortaklık kapsamında Foxconn, otomobil üreticileri için elektronik kontrol ünitelerinin ana tedarikçisi olacak.

Foxconn’un elektrikli araçlara yönelik çalışmalar yaptığını ve Suudi Kamu Yatırım Fonu ile beraber Ceer adında yeni bir şirket kurduğunu sizlerle paylaşmıştık. Görünen o ki elektronik üreticisi tıpkı Sony gibi diğer markalara da sensör ve parça tedariği sağlamayı planlıyor. Foxconn, Nvidia’nın yapay zeka destekli Drive Orin chip-on-a-chip temelinde araçlara otonom sistem sunacak.

Ortaklığın bir parçası olarak Foxconn, Drive Orin ve Nvidia’nın yüksek oranda otomatikleştirilmiş sürüş yetenekleri için gerekli olan kameralar, radar, ultrasonik ve lidar gibi sensör takımlarıyla kendi markalı elektrikli araçlarını üretmeyi kabul etti. Foxconn, gelecekteki hangi araçların Nvidia’nın teknolojisine sahip olacağını netleştirmek için herhangi bir bilgi vermedi.

Lordstown Motors’a yaptığı yatırımla beraber marka için elektrikli araç üretiminin kısa zaman içerisinde yapılacağı tahmin ediliyor. Foxconn, yakın zamanda iki elektrikli araç konseptini tanıttı. Pikap ve crossover hatchback kategorilerindeki bu konseptler hakkında detaylı bilgi bulunmasa da Nvidia ile yapılan anlaşma, araçların geliştirildiğini gösteriyor.

Nvidia, ortaklığın Drive Orin’i ölçeklendirmek için Foxconn’un üretim yeteneklerini kullanmasına izin vereceğini söyledi. Aynı zamanda, Foxconn’un Drive Hyperion mimarisini ve Drive Orin’i kullanması, yeni otomobil üreticisinin pazara giriş süresini hızlandırmasına ve üretim maliyetlerini düşürmesine olanak tanıyacak.

CES 2023 hakkındaki son gelişmelerden haberdar olmak için egirişim’i takipte kalın!

Güncel İçerikler