Yapay zeka ile video oluşturma platformu Synthesia, 1 milyar dolar değerleme üzerinden 90 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka aracılığıyla videolar oluşturan Synthesia, düzenlenen Seri C turda 1 milyar dolar değerleme üzerinden 90 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Accel Ventures ve NVIDIA'nın yatırım kolu NVentures tarafından yönetilirken, mevcut yatırımcılar Kleiner Perkins, GV, Firstmark Capital, Alex Wang, Olivier Pomel ve Amjad Masad'ın katılımıyla gerçekleşti. 

Yapay zeka aracılığıyla videolar oluşturan Synthesia, düzenlenen Seri C turda 1 milyar dolar değerleme üzerinden 90 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Accel Ventures ve NVIDIA‘nın yatırım kolu NVentures tarafından yönetilirken, mevcut yatırımcılar Kleiner Perkins, GV, Firstmark Capital, Alex Wang, Olivier Pomel ve Amjad Masad‘ın katılımıyla gerçekleşti.

Adını unicorn girişimler arasına yazdıran Synthesia, 2017 yılında Steffen Tjerrild, Prof. Lourdes Agapito, Prof. Matthias Niessner ve Victor Riparbelli tarafından kuruldu. Platform, İK yöneticilerinden pazarlamacılara kadar tüm kurumsal kullanıcıların, stok veya özel yapay zeka avatarları içeren yüksek kaliteli eğitim videolarını kolayca oluşturmalarına olanak tanıyor.

Synthesia, müşterilerinin üretim süresinde yüzde 95’e varan tasarruf bildirdiğini iddia ediyor. Bu, maliyetlerin düşmesi ve çalışanlarının ve müşterilerinin katılımının artmasıyla binlerce dolara tekabül ediyor. 50.000’den fazla işletme, eğitim, öğretim ve ürün pazarlama videolarını dakikalar içinde oluşturmak için Synthesia’nın teknolojisini kullanıyor. 

Synthesia kurucu ortağı ve CEO’su Victor Riparbelli:

“Videoyu herkes için kolaylaştırma vizyonumuza doğru büyük adımlar attık. Buna rağmen gidilecek daha çok yol var. Aktif olarak yeni yatırım aramıyor olsak da, Accel ve NVIDIA, geleneksel video prodüksiyonunu, içerik oluşturucuların eğitim videolarından Hollywood filmlerine kadar fikirlerini yalnızca bir Synthesia hesabıyla hayata geçirmelerini sağlayacak dijital bir iş akışına dönüştürme vizyonumuzu paylaşıyor.” dedi.

Y-Girişim, yeni yatırımı yapay zeka araştırmasını hızlandırmak ve iş birlikçi video düzenleme platformunu daha da geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

Güncel İçerikler