Drone üreticisi Skydio, Seri E turda 230 milyon dolar yatırım aldı

Drone ve otonom sürüşlere odaklanan Skydio, düzenlenen Seri E turda 230 milyon dolar yatırım aldı.

Drone ve otonom sürüşlere odaklanan Skydio, düzenlenen Seri E turda 230 milyon dolar yatırım aldı. Linse Capital tarafından yönetilen tura Andreessen Horowitz, Next47, IVP, DoCoMo, Nvidia, Walton Family Foundation, UP.Partners, Hercules Capital, Axon ve Taser katıldı. Yatırım sonrası girişimin değerlemesi 2.2 milyar dolara ulaştı.

2014 yılında kurulan Skydio, tüketiciler, işletmeler ve devletler için kullanılmak üzere dünyanın en akıllı done’larını üretmek için yapay zekadan yararlanıyor. Girişimin ekibi, dünyanın dört bir yanından en iyi şirketlerden, araştırma laboratuvarlarından ve üniversitelerden yapay zeka, robotik, kameralar ve elektrikli araçlarda önde gelen uzmanlardan oluşuyor.

Skydio, drone’larının ABD Savunma Bakanlığı’nın her şubesinde, ABD Dışişleri Bakanlığı Ulaştırma Bakanlığı’nın yarısından fazlası ve 47 eyalette 200’den fazla kamu güvenliği kurumu tarafından kullanıldığını söylüyor.

Skydio kurucu ortağı ve CEO’su Adam Bry, şirketin “her vatandaş için önemli olan ihtiyaçları karşılayan kuruluşlardan küresel olarak olağanüstü talep” gördüğünü söyledi. Ona göre bu, ulaşım, kamu güvenliği, enerji, inşaat, iletişim, savunma ve daha fazlası gibi temel endüstrileri içeriyor.

Skydio’nun son üç yılda 30 kat büyümesi , Deloitte Technology Fast 500™ ödüllerinde en hızlı büyüyen Kuzey Amerika şirketlerinden biri olarak tanınmasını sağladı. 

Linse Capital Genel Müdürü Bastiaan Janmat, “Skydio drone’ları, sadece birkaç yıl önce kulağa bilim kurgu ürünü gibi gelse de hayat kurtarmak ve kritik altyapının bakımına yardımcı olmak için kullanılıyor. “Dünyanın en yenilikçi drone teknolojisi şirketi olarak konumlarını sağlamlaştırdıkları için Skydio ile ortaklığımızı sürdürmekten daha fazla heyecan duyamazdık.” dedi. 

Aldığı yatırımla beraber girişim, yeni tesis açmayı ve çalışan sayısını artırmayı planlıyor.

Güncel İçerikler