Stellantis ve Foxconn’dan otomotiv çipleri için ortak girişimi: SiliconAuto

Akıllı telefon üretimiyle başlayıp birçok önemli alanda faaliyet gösteren Foxconn, otomotiv endüstrisi için yarı iletkenler tasarlamak ve satmak üzere Stellantis ile SiliconAuto adlı bir ortak girişimi duyurdu. SiliconAuto adlı ortak girişimin merkezi Hollanda'da olacak ve iki şirkete eşit haklara sahip olacak. 

Akıllı telefon üretimiyle başlayıp birçok önemli alanda faaliyet gösteren Foxconn, otomotiv endüstrisi için yarı iletkenler tasarlamak ve satmak üzere Stellantis ile SiliconAuto adlı bir ortak girişimi duyurdu. SiliconAuto adlı ortak girişimin merkezi Hollanda’da olacak ve iki şirkete eşit haklara sahip olacak.

Stellantis ve Foxconn, otomotiv endüstrisi için yarı iletkenler tasarlamak ve satmak üzere bir ortak girişim kuruyor. SiliconAuto, özellikle elektrikli araçlar için gerekli olanlar olmak üzere araçlarda artan sayıda bilgisayar kontrollü özellik ve modüller için yarı iletkenler geliştirmeye odaklanacak.

Ayrıca ortak girişim, otomobil üreticisinin yazılım tanımlı bir şirket olma hedefine ulaşmasına yardımcı olacak olan Stellantis’e güçlü bir temel bileşen tedariki sağlayacak. Stellantis’in Baş Teknoloji Sorumlusu Ned Curic:

“Foxconn ile bu ortak girişim, yazılım tanımlı araç çağında lider olma hedefimizde ileriye doğru atılmış büyük bir adım oluyor. SiliconAuto bize, ürün yol haritamızı yerine getirme yeteneğimiz için gerekli olan güvenli ve sürdürülebilir bir yarı iletken kaynağı sağlayacak.”

Foxconn başkanı Young Liu:

“SiliconAuto’yu oluşturmak için Stellantis ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz. Bu ortak girişim, otomotiv yarı iletkenlerinde yeni bir küresel lider yaratmak için yarı iletken tasarımı ve imalatındaki güçlerimizi birleştirecek.” dedi.

SiliconAuto’nun 2026’da faaliyete geçmesi bekleniyor. Ortak girişim, Hollanda ve diğer ülkelerde yeni işler yaratacak.

Güncel İçerikler