Foxconn, elektrikli araç üreticisi Lordstown Motors’a 170 milyon dolar yatırım yaptı

Markalar için çeşitli akıllı cihazlar üreten Foxconn, elektrikli araç geliştiricisi Lordstown Motors'a 170 milyon dolar yatırım yaptı.

Tayvan merkezli elektronik üreticisi Foxconn, elektrikli araç şirketi Lordstown Motors‘a 170 milyon dolar yatırım yaptı. Daha önce de elektrikli araç üreticisine yatırım yapan şirket, Lordstown Motors’un %18,3 hissesine sahip oldu. Bununla beraber Foxconn, elektrikli araç markasının yönetim kurulunda iki kişiyle söz sahibi olacak.

Özellikle akıllı telefonları markalar için üreterek hazır hale getirmesiyle tanınan Foxconn, geçtiğimiz günlerde de Suudi Kamu yatırım fonuyla beraber Ceer adında yeni bir elektrikli araç markası oluşturacağını açıkladı. Görünüşe bakılırsa şirketin yeni odak noktası elektrikli araçlar oluyor.

Yapılan anlaşmanın 100 milyon dolar’ı doğrudan hisse senedi yatırımı olacak ve Foxconn-Lordstown Motors tarafından geçen yıl açıklanan ortak girişim fonunun yerini alıyor. Yatırım, aralıklı olarak gerçekleşecek ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Yabancı Yatırım Komitesi’nin incelemesine tabi olacak.

İlk hisse alımının bu ay içinde yapılması bekleniyor. Foxconn, hisse başına 1,76 dolar satın alma fiyatıyla yaklaşık 12.9 milyon hisse senedi satın alacak ve toplamda 22.7 milyon dolar harcayacak. Foxconn ayrıca hisse başına 100 dolar’dan 300.000 adet imtiyazlı hisse satın alacak ve toplamda 30 milyon dolar ödeyecek. Lordstown Motors belirli kilometre taşlarına ulaştığında, tercih edilen hisse senedinin kalan hisseleri Foxconn tarafından satın alınacak.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Yabancı Yatırım Komitesi’nden onay aldıktan sonra Foxconn, hisse başına 1.76 dolar satın alma fiyatıyla 26,9 milyon ek hisse senedi satın alacak ve toplamda yaklaşık 47.3 milyon dolar harcayacak.

Lordstown Motors yönetim kurulu başkanı Daniel Ninivaggi, “Bir yıldan uzun bir süre önce Foxconn ile ilk ortaklığımızı duyurduğumuzdan beri hedefimiz her iki şirketin yeteneklerini güçlendiren geniş bir stratejik ortaklık geliştirmekti. Foxconn’un son yatırımı bu yönde atılan bir başka adım oldu.” dedi.

Yatırım sonrasında Foxconn ve Lordstown Motors, ortak bir elektrikli araç programının geliştirme ve tasarım sürecini oluşturmayı planlıyor.

Güncel İçerikler