SAF Nutrition, Seri A öncesi köprü turda 15 milyon dolar değerleme üzerinden 750 bin dolar yatırım aldı

Bitki bazlı gıda, atıştırmalık ve sporcu ürünleri üreticisi SAF Nutrition, melek yatırımcılar Belis Üstünel, Şule Zorlu, Özge Yürür ve Ömer Üstünel’in katıldığı Seri A öncesi köprü yatırım turunda 15 milyon dolar değerlemeyle 750 bin dolar yatırım aldı.

Bitki bazlı besleyici gıda, atıştırmalık ve sporcu ürünleri üreticisi SAF Nutrition, mevcut ortakları Belis Üstünel, Şule Zorlu ve Özge Yürür’ün yanı sıra Ömer Üstünel’in dahil olduğu melek yatırımcılardan 750 bin dolar yatırım aldı.

Seri A öncesi köprü yatırım turunu 15 milyon dolar değerlemeyle tanımlayan girişim, tohum yatırım turundan bu yana değerlemesini 10 milyon dolar artırdı.

Aldıkları yatırımla yurt dışı operasyonlarına ağırlık vereceklerini ve mağazacalık dikeyinde büyümeyi hedeflediklerini dile getiren SAF Nutrition Kurucu Ortağı Tolga Tunçsav, bu yatırım turunda başarı hikayelerine mevcut ortaklarının yanı sıra bir melek yatırımcıyı daha dahil ettikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

İş dünyanın en prestijli ödülleri arasında sayılan Stevie Awards 2020’den bronz ödülle dönen SAF Nutrition, süper gıdalar, bitki bazlı protein karışımları, sağlıklı atıştırmalıklar, vegan köfte gibi hazır gıdalar, çocuklara ve sporculara özel ürünlerin yanı sıra kendine has marka kimliği ve etkileyici ambalaj tasarımlarıyla da öne çıkıyor. SAF Nutrition, organik, glutensiz, %100 doğal, ilave şekersiz, tamamen bitkisel ve katkısız ürünlerinin içeriklerini, etik, güvenilir ve sürdürülebilir tedarik zinciriyle, dünyanın dört bir yanındaki yerel çiftçilerden elde ediyor.

Tohum yatırım turunu Kasım 2021’de 5 milyon dolar değerlemeyle tamamladıklarını hatırlatan ve bir yılda değerlemelerini 10 milyon dolar artırdıklarına dikkat çeken Saf Nutrition Kurucu Ortağı Tolga Tunçsav, doğru iş fikri, doğru marka imajı ve nitelikli ürünlerin tüketicide karşılık bulduğunu vurguladı.

Halihazırda Birleşik Krallık ve Almanya’da da faaliyet gösteren SAF Nutrition, tüketicileriyle SPX, Supplementler, Costa Coffee, Boyner, Decathlon gibi mağaza ve online kanallarda buluşuyor. Marka, ilk fiziksel mağazasını geçtiğimiz temmuz ayında İstanbul’daki Kanyon Alışveriş Merkezi’nde açmıştı.

Güncel İçerikler