Hücre tabanlı et geliştiren Vow, Seri A turunda 49.2 milyon dolar yatırım aldı. Blackbird ve Prosperity7 Ventures liderliğinde düzenlenen tura Toyota Ventures, Square Peg Capital, Grok Ventures, Cavallo Ventures, Peakbridge, Tenacious Ventures, HostPlus Super, NGS Super ve Pavilion Capital katıldı.
Avustralya’nın ilk hücre tabanlı et şirketi olan Vow, geliştirdiği ürünleri restoranların kullanmaya hazırlanıyor. Vow’un kültürlü et teknolojisinden yola çıkarak oluşturduğu ilk ürün markası Morsel, bu yılın sonunda Singapur restoranlarında yerini alacak.
Singapur, kültür eti ürünlerini satış için onaylayan ilk ülke oldu. Eat Just, laboratuvarda geliştirilen tavuğu Singapur’da satan ilk şirketlerden biri oluyor. Hücre tabanlı teknoloji, hayvanların kendileri yerine hayvanların hücrelerinden et oluşturan, giderek daha fazla kullanılan çözümler arasında yer alıyor. Bu sadece hayvanları kesimini değil aynı zamanda daha sürdürülebilir bir gıda üretim yöntemi sağlamak için kullanılıyor.
Vow’un kurucu ortağı ve CEO’su George Peppou, “Yatırım turundan önce de geliştirdiğimiz temel bir ürün ve ürünümüzle ilgilenen müşterilerimiz vardı. Fabrikamızı inşa ederek Singapur, Avustralya ve ABD’deki düzenleyici sürece girmek için her şeyi hazır hale getirdik. Ancak arzdan çok daha fazla talep vardı. Seri A turla Morsel’i birden fazla pazara tanıtabilir ve yemeğin neye benzediğine dair büyük görüşü kanıtlayabiliriz.” dedi.
Peppou, Singapur ve Avustralya’nın şu anda kültürlü et ürünleri için bir onay sürecine ve bu onay için net bir düzenleyici çerçeveye sahip olduğunu söyledi. Morsel’i bir yıl içinde bu iki ülkede de piyasaya sürmeyi umuyor. ABD pazarında onay sürecinin üstü açık olduğu için ürünün ABD’de tanıtım tarihi netleştirilemedi.
Yeni yatırımla beraber girişim, teknolojisini kullanarak bufalo, kanguru veya alpaka gibi daha egzotik etlere odaklanmayı planlıyor.