Yapay zeka odaklı tıbbi cihazlar üreten girişim harrison, 92.3 milyon dolar yatırım aldı

Klinisyenlere yapay zeka tabanlı araçlar sağlayarak sağlık hizmetlerinin küresel kapasitesini geliştiren Sidney merkezli harrison.ai, 92.3 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Yapay zeka teknolojisine sahip tıbbi cihazlar üreten Sidney merkezli bir şirket olan Harrison.ai, Avustralyalı bir girişim için şimdiye kadarki en büyük B Serisi turlarından birini duyurdu. Girişim, Horizons Ventures tarafından yönetilen B Serisi finansman turunda 92.3 milyon dolar yatırım aldı.

Yeni yatırımcılar Sonic Healthcare ve I-MED Radiology Network’ün ve mevcut destekçiler Blackbird Ventures ve Skip Capital’ın katılımını içeren finansman şirketin son iki yıldaki toplamını 113 milyon dolar seviyesine getirdi.

Finansman, harrison.ai’nin kapsamlı klinik yapay zeka uygulamalarının hızla ticarileştirilmesi yoluyla küresel sağlık sistemindeki kapasiteyi ölçeklendirme misyonunu genişletmesine ve sağlıkta yapay zeka modelini küresel pazarlara taşımasına yardımcı olacak.

Harrison.ai, klinisyenlere yapay zeka tabanlı araçlar sağlayarak sağlık hizmetlerinin küresel kapasitesini ölçeklendirmek için Dimitry Tran, Dr. Colin Goldschmidt ve Dr. Aengus Tran tarafından kuruldu. Tüm dünyada eşitlikçi, doğru ve etkili sağlık hizmeti sunumuna yönelik artan talebe cevap vermeyi hedefleyen harrison.ai, birçok tıbbi alanda klinik teşhisi destekleyerek benzersiz ve kanıtlanmış bir modele öncülük ettiğini iddia ediyor.

Şirket, ayrıca patolojide yeni klinik yapay zeka çözümlerini birlikte geliştirmek ve ticarileştirmek için tıbbi teşhis alanında faaliyet gösteren Sonic Healthcare ile yeni bir ortaklık kurduğunu duyurdu. harrison.ai, iki şirket arasındaki ortaklığın yapay zeka desteği ile patoloji teşhisinin verimliliğini ve etkinliğini artırmak için yeni yapay zeka uygulamalarıyla sonuçlanacağını vurguladı.

Bu gelişme, 2020 yılının başlarında I-MED Radiology ile kurulan ve yapay zeka tabanlı radyoloji tanı destek araçları geliştirmek için Annalise.ai platformunu oluşturan başka bir Harrison.ai ortak girişimini takip ediyor.

Güncel İçerikler