Canva, 6 milyar dolar değerleme ile 60 milyon dolar yatırım aldı

En basit bilgi seviyesinde İnternette kullabileceğiniz tasarımlar yapmanızı sağlayan tasarımcı olmayanlar için tasarım platformu Canva, 6 milyar dolar değerleme ile 60 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Canva bugüne kadar; Bond, General Catalyst, Sequoia Capital, Felicis Ventures ve Blackbird Ventures gibi yatırımcılardan bu son finansman turu da dahil olmak üzere toplam 300 milyon dolardan fazla para topladı. Bu tur; Blackbird ve Sequoia liderliğinde gerçekleştirildi.

Canva’nın kurucu ortağı ve COO’su Cliff Obrecht, turun meleklerin ve yeni VC’lerin ilgisiyle 10 kat fazla değerlemeli olduğunu, ancak şirketin ekstra sermaye almaya da direndiğini açıkladı. Ayrıca şirketin mevcut yatırımcılarla da kalmak istendiği söylenti olarak dolaşıyor.

Pandemiyle birlikte Canva, sözleşmeli personelin tümüne şirkette devam etme taahhüdü verdi, ancak yeni işe alımları durdurdu. Şirket ayrıca ofisi kapatmak ve uzaktan çalışmaya geçmek için hızlı adımlar attı. Canva, evden çalışmaya başlayan ve destek alan az sayıdaki şirketten biridir.

Şirket, son dönemde paylaşılan tasarımlarda yüzde 50 artış ve her ay oluşturulan tasarımlarda ise yaklaşık yüzde 25 artış gördü. Genel olarak Canva, 190 ülkede aylık 30 milyon aktif kullanıcıyla hem gelir hem de kullanıcı olarak yıllık yüzde 100 büyüyor.

Canva, 2012 yılında tasarım araçlarını herkesin ulaşabilir olması misyonuyla kuruldu. Ayrıca tasarımcı olmayan birçok tasarımcı Google Slaytlar veya Powerpoint’te dolaşabilir hatta bir görüntüyü kırpabilirken, tasarımcılara sağlanan araçlar inanılmaz derecede karmaşık olabileceğinden, bilgisi olmayan kişiler orta seviye bir tasarıma ihtiyaç duyduğunda ya photoshop gibi programları orta seviyede öğrenmesi ya da birisine yaptırması gerekiyordu. Canva ise tam buradaki sorunu basit anlamda çözmek için hayata geçirildi. Dolayısıyla; Blog yazıları, sosyal medya paylaşımları veya birçok alanda yeni orta düzey tasarımlar yapmak için çeşitli imkanlar sunuyor. Platform, tasarım sürecini basitleştirmek için tasarlandı.

Ürün, bireysel tüketiciler için ücretsiz olarak başladı, ancak sonunda şirketlere yönelmek için; kurumsal ürünler, video şablonları, kullanımı kolay animasyon araçları ve stok video, müzik, vb. ileri düzey araçlar da sunmaya başladı. Şirket ayrıca, öğrencilerin tasarıma erken başlaması için GSuite ve Google Classroom ile entegre olan Canva for Education adlı bir eğitim platformu başlattı.

Şirkette 1000’den fazla çalışanı olan Canva bu yatırımı; şirketi büyütmek, işbirliklerini artırmak ve yeni satın almalar yapmaya devam etmek kullanacak.

Güncel İçerikler