Elektrikli bisiklet kiralama ve abonelik platformu Zoomo, 60 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli araçlarla kentsel teslimat deneyimini yaygın hale getirmeyi hedefleyen Zoomo, 60 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Elektrikli bisiklet aboneliği sunan Zoomo, B Serisi finansman turunda 60 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Grok Ventures tarafından yönetilen tur, Skip Capital, ArcTern Ventures, AirTree Ventures, Clean Energy Finance Corporation, Contrarian Ventures ve Maniv Mobility tarafından desteklendi.

B2B ve B2C iş modeline odaklanan Zoomo, kurumsal müşterilere elektrikli bisiklet filoları, mopedler ve filo yönetim yazılımı sunuyor. Şirket, Mina Nada (CEO) ve Michael Johnson tarafından dünyanın teslimat filolarını e-bisikletleri kullanarak elektrikli hale getirme misyonuyla 2017 yılında kuruldu ve 2019 yılında tam zamanlı olarak faaliyetlerine başladı.

Halihazırda Avustralya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet göstermekte olan girişim, önümüzdeki günlerde İspanya, Paris, Almanya, Manchester ve Chicago gibi yeni pazarlara açılmaya hazırlandığını açıkladı. Yeni sermayesini operasyonlarını yeni şehirlere ve ülkelere genişletmek, müşterileriyle yazılım entegrasyonunu derinleştirmek ve yeni nesil araçlarının geliştirilmesini tamamlamak için kullanmayı planlayan şirket, her kentsel teslimat deneyimini elektrikli araçlarla sağlamayı hedefliyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında 12 milyon dolar yatırım aldığını duyuran Zoomo, son sermaye ile birlikte toplamda 85.5 milyon dolar yatırım almış oldu. Kurye ve teslimat çözümlerine odaklanan şirket, bir abonelik sistemi sunuyor ve UberEats, Doordash, Deliveroo, JustEat Takeaway, Getir, Domino’s, Pizza Hut ve Amazon Wholefoods gibi müşterilerle çalışıyor.

Zoomo, hafif ve hızlı araçların hızla büyüyen teslimat sektöründe mobiliteyi yeniden şekillendireceğini belirtiyor. Yaptığı açıklamada, şehir trafiğini azaltırken bir sonraki isteğe bağlı teslimat dalgasını mümkün kıldığını iddia eden şirket, emisyon azaltma hedeflerine ulaşmada kritik bir adım olan ticari teslimat filolarını elektrikli hale getirme hedefini güçlendirmek için yeni sermayeden yararlanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler