110 milyon dolar yatırım alan Linktree, 1.3 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Kullanıcıların sosyal medya hesaplarında birden fazla bağlantı paylaşmalarını sağlayan Linktree, 110 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Kullanıcıların birden fazla sosyal medya bağlantılarını tek bir bağlantıda paylaşmalarına olanak tanıyan Linktree, 110 milyon dolarlık bir finansman turunu tamamladığını duyurmanın heyecanını yaşıyor. Mevcut finansman turunun ardından şirketin değerlemesi 1,3 milyar dolara ulaştı. Index Ventures ve Coatue Management liderliğindeki yatırım turu, AirTree Ventures, Insight Partners ve Greenoaks‘ın katılımıyla gerçekleşti.

Avustralya merkezli şirket, 2016 yılında Alex Zaccaria ve Anthony Zaccaria ile Nick Humphreys tarafından kuruldu. O zamandan beri özellikle müzisyenler ve sanatçıların sosyal medya platformlarını tek bir bağlantıda paylaşabilmelerine yardımcı oluyor. “Link in bio,” özellikle Instagram gibi platformlarda sıklıkla gördüğümüz bir ifade. Fakat Instagram, TikTok ve Twitter, biyografinize yalnızca tek bir bağlantı ekleyebilmenize izin veriyor. Linktree ise, birden fazla hesapla ilişkili bağlantıları tek bir link içerisinde toplayarak biyografinize eklemenizi sağlıyor.

Linktree, Selena Gomez gibi ünlü isimlerin yanı sıra TikTok gibi şirketler ve Los Angeles Clippers, Chicago Cubs ve Major League Baseball‘un yer aldığı çok sayıda spor takımı tarafından kullanılıyor. Ayrıca, çok sayıda içerik üreticisi, e-ticaret işletmecisi tarafından tercih edilen Linktree, sıradan sosyal medya kullanıcılarına da hitap ediyor.

Platform, şu anda 40 bine yakın kayıtla 24 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Şirket, 230’dan fazla kişiden oluşan bir ekip ile çalışıyor. Linktree, ücretsiz ve premium olmak üzere iki farklı abonelik sunuyor. Geçtiğimiz yıl Shopify ile entegre olan platform, ücretli seçenekleriyle daha çok içerik üreticiler ve e-ticaret işletmelerine hitap ediyor.

Güncel İçerikler